visszaélés

06.
08.
10:17

A magyar versenyhivatal eljárást indított a Google-lal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Google-lel szemben annak vizsgálatára, hogy a keresőjében dalcímekre megjelenő úgynevezett dalszövegkártya alkalmazásával versenyjogot sértő módon előnyben részesíti-e saját szolgáltatását - adta hírül a hivatal.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
13:22

Átverték a román kormányt

Romániában visszaéltek a panziók építésére kapható állami támogatásokkal, ezért a bukaresti kormány úgy döntött, felfüggeszti a lehetőséget, amíg át nem szabják a feltételeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
29.
09:16

Dobrev Klára miatt folytatja a nyomozást a főügyészség

A rendőrség nyomozást megszüntető határozatával szemben a Miniszterelnökség által benyújtott panasznak helyt adott a Főváros Főügyészség. Gyanúsított négy év alatt nem lett, de az ügyben a DK-s politikus érintett - írja az Index.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
16.
18:42

Az Erste ügyfeleit is megtalálták maguknak a csalók

Magukat ügyintézőknek kiadó csalókra figyelmezteti ügyfeleit a pénzintézet

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
08.
14:36

Feljelentik Müller Cecíliát visszaélés miatt

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő feljelentést tesz Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják –, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak – indokolta a képviselő a feljelentést.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
27.
15:01

Nem a járványtól, a korrupciótól tartanak legjobban a magyarok

Miközben a koronavírus-járványt érzi a legnagyobb fenyegetésnek a világ, addig a magyarok a pénzügyi és politikai visszaélésektől tartanak a leginkább. Általánosságban a klímaváltozás miatt is félelem van az emberekben - derül ki az Ipsos januári nemzetközi kutatásának eredményeiből.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
13.
13:19

Gigabírságot fizethet az Auchan, a Kúria is elmarasztalta

A Kúria mindenben jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint egymillárd forintos, rekordösszegű bírságot kiszabó határozatát, így már jogerőssé vált, hogy az Auchan visszaélt jelentős piaci erejével azzal, hogy a francia tulajdonú áruházlánc egyoldalúan díjat számított fel beszállítóinak azért, hogy termékeik bekerülhessenek árukészletébe - közölte a GVH

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
07.
19:24

A Facebook, az Amazon, az Apple és a Google nyakára tehetik a kést

A nagy technológiai cégek visszaélnek piaci fölényükkel, ezért rá kell kényszeríteni őket működésük átalakítására, esetleg üzletágaik feldarabolására és eladására - áll az amerikai Kongresszus friss jelentésében. A demokrácia és a gazdaság a tét a képviselők szerint. Mivel a képviselőház demokrata többségű, ezért az anyag akkor nyerhet különös jelentőséget, ha Joe Biden győzne a választásokon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
28.
12:00

Nyomoznak a brazil elnök ellen

A brazil szövetségi legfelsőbb bíróság egyik bírája előzetes nyomozást rendelt el Jair Bolsonaro brazil elnök ellen, akit volt igazságügyi minisztere, Sérgio Moro azzal vádolt meg, hogy beavatkozik az igazságszolgáltatás működésébe.

Szerző(k): Domokos László
11.
15.
13:59

Riasztás érkezett a Magyar Postától - minden ügyfél érintett

Előfordulhat olyan helyzet, amikor ismeretlenek követeléskezeléssel, tartozás behajtásával kapcsolatban hivatkoznak a Magyar Postára. A csalók visszaélnek nyereményjátékkal és csomag érkezésével is. Ne higgyen nekik! - figyelmeztet az állami cég.

Szerző(k): K. Kiss Gergely