vita

04.
15.
15:15

Koronavírus: Brüsszel a belga jog alapján perelheti be az AstraZenecát

Az AstraZeneca és az Európai Unió közötti konfliktus egyik oka a korábbi megállapodásuk értelmezéséből fakadó eltérés - vélik a Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértői.

Szerző(k): Domokos László
04.
13.
19:22

Meglepő javaslat a háború elkerülésére

Nem kéne forszírozni a keménykedést Kínával szemben, folytatva az előző amerikai elnök, Donald Trump módszerét, mert az új versenytársat nem lehet legyőzni azzal a stratégiával, ami a Szovjetunióval szemben bejött - javasolja egy ázsiai szakértő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
06:20

Újabb lengyel-német vita tört ki

Lengyelországban egy a német határhoz közeli kikötőfejlesztés borzolja a kedélyeket, nem elsősorban a lengyel, hanem a német oldalon. Az idegenforgalmat féltik a változástól.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
09.
09:01

Pénzügyi békéltetés: sok egyezséget kötöttek a bankok a moratóriumos vitákban

A pénzügyi intézmények gyakorta hajlottak az egyezségre vagy a problémák méltányos rendezésére ügyfeleikkel a pénzügyi békéltetők előtt a törlesztési moratóriumhoz kötődő ügyekben a fizetési stop első évében. Tipikus jogvita volt a moratóriumba belépéskor - vagy épp a fizetés újrakezdésekor - az egyes törlesztések megfelelő elszámolása vagy a hitelkártyák felhalmozódott kamatainak rendezése. A moratórium kezdete előtt lejárt záloghitel-szerződés viszont nem kerülhetett a moratórium védőernyője alá, s az ügyfél azt sem szabhatta meg, hogy a bank a tőke- vagy kamattartozásra fordítsa-e a moratórium alatt teljesített esetleges befizetéseit.

Szerző(k): Napi.hu
04.
01.
12:26

Új kormányfőt neveztek ki Szlovákiában

Kinevezte az új szlovák miniszterelnököt, Eduard Hegert és kormányát Zuzana Caputová államfő Pozsonyban csütörtökön - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
28.
12:25

Fontos tanulsággal szolgál az oltások 200 éves története

Az emberek egy részének idegenkedése az oltásoktól éppen olyan régi, mint maguk a vakcinák. A megrögzött oltásszkeptikusokat és a tudományos eredményeket lekezelőket lehetetlen eltéríteni elutasításuktól, de akiben van nyitottság megértheti, mi a különbség az oltások és az emberek beoltottsága között - ugyanis az utóbbi a fontos.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
25.
21:17

Jogállamiság: az EP befenyítette az Európai Bizottságot

A képviselők készek jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha az tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával - derül az Európai Parlament által csütörtökön elfogadott állásfoglalásából.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
11:23

AstraZeneca-oltás: gyűlnek a viharfelhők, az EU lecsapni készül

Sajtóértesülés szerint egyre valószínűbb, hogy az EU korlátozza az AstraZeneca gyógyszergyártó cég hollandiai üzemében készülő koronavírus-vakcina kivitelék az unión kívülre.

Szerző(k): Komócsin Sándor