vonat

05.
16.
12:55

Megállás csak jelzésre: hétfőtől fontos változás lép életbe egyes vasútvonalakon

Hétfőtől a Gyékényes-Pécs vonal nyolc megállóhelyén és a Nagykanizsa-Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén előre jelezni kell a leszállási szándékot a Pannónia InterRégió járatokon, valamint a Pécs és Barcs között közlekedő személyvonatokon - közölte a MÁV-Start vasárnap az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
16:30

Újra használható a viharok által megrongált vasútvonal

A tavaly július végi heves zivatarok következtében a megáradt Rinya-patak Beleg és Ötvöskónyi között alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyére új hídszerkezetet építettek és helyreállították a vasúti pályát.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
16:07

Letarolják a 30 éves csopaki juharfasort

Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy harminc darabból álló fasort. A háttérben Mészáros Lőrinc egyik cége is felbukkan. A Vasút utcában közel 30 éve ültetett juharfákat és pár diófát csütörtök-pénteken vágnák ki, erről alig egy hete értesítették a lakosságot. Csopakon egyébként példa értékű polgármesteri rendelet született az év elején arról, hogy tiltják a fák kivágását a madarak költési időszakában, márciustól augusztus végéig.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
08.
09:10

Két hétig nem járnak a vonatok Kiskunhalas és Kiskunfélegyháza között

Több helyen pályakarbantartást végeznek a Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza szakaszon hétfőtől május 21-ig, ezért a vonatokat buszokkal pótolják - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
10:39

Hivatalosan is eredménytelen lett a MÁV motorvonattendere

Az 50 darab kettős üzemű (villamos és akkumulátoros) motorvonat beszerzésére kiírt tendert eredménytelennek minősítette a MÁV-START, pedig mindhárom nagyágyú cég indult azon.

Szerző(k): Németh Géza
04.
30.
16:05

Szünetel a vonatközlekedés Hegyeshalomnál

Hegyeshalomnál átmenetileg szünetel a nemzetközi vonatforgalom, emiatt egyes vonatok Győrtől és Győrig kerülő útvonalon közlekednek - tájékoztatta a Mávinform péntek délután az MTI-t.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
09:16

Háromszázzal futhat Magyarországon a szupervonat

Bécs és Székesfehérvár felé is leágazhat majd a Budapest-Varsó gyorsvasút. Az új pályán akár 320 kilométer per órás sebességgel mehetnek majd a szerelvények.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
13:21

Lassan nem lehet megúszni az agresszív fellépést a kalauzokkal szemben

A korábbi testkamera-beszerzések elérték céljukat, kevesebb jegyvizsgálót ért agresszió, ezért a Máv-Start további ezer eszköz beszerzését tervezi.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
14:16

Megvan, hogy kik pályáztak a meghiúsult HÉV-tenderen

A Stadler lengyel és svájci cége együtt, az olasz Alstom pedig egyedül tett ajánlatot a meghiúsult HÉV tenderen.

Szerző(k): Németh Géza
04.
20.
15:05

Mostantól élesben teszteli a MÁV az új típusú jegy- és bérletautomatákat

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely