wto

06.
29.
19:30

Az EU kereskedelmi biztosa visszavonta jelöltségét a WTO igazgatói tisztségére

Phil Hogan kereskedelmi ügyekért felelős európai uniós biztos hétfőn bejelentette, hogy visszavonja jelöltségét a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) hamarosan megüresedő igazgatói tisztségére - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
24.
20:05

Koronavírus: előrejelzést adott a Kereskedelmi Világszervezet

Bár a koronavírus-járvány következményeként jelentős mértékben csökken idén a globális kereskedelem, messze nem lesz olyan erős a visszaesés üteme, mint azt áprilisban gondolták a legrosszabb esetre készülve – közölte a Kereskedelmi Világszervezet (WTO).

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
06.
08:03

Tovább gondolkodnak a britek az öngyilkos brexiten

Tovább folytatódik a vita az Egyesült Királyság politikai és gazdasági elitjében arról, hogy a koronavírus-válság úgy elkaszálja az országot, hogy ehhez képest bevállalható az a plusz csapás, amelyet az EU-val való végleges szakítás okozna. A kormány megcélozná a szakadékot az alagút végén.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
08.
18:13

Ennyire fektetheti meg a globális kereskedelmet a járvány

A globális kereskedelem idén 13-32 százalékkal eshet vissza a koronavírus-járvány hatásaként - áll a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szerdán ismertetett jelentésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
05.
10:37

Rossz hírt kapott a kormány CEU-ügyben - újabb bukás körvonalazódik

Juliane Kokott főtanácsnok álláspontja szerint Magyarországnak egyenlő bánásmódot kell biztosítania a külföldi és belföldi felsőoktatási intézmények számára. A 2017-ben Magyarországon bevezetett, a származási állammal kötött nemzetközi szerződésre és a származási államban folytatott tényleges oktatási tevékenységre vonatkozó követelmények nem egyeztethetőek össze az uniós joggal és a WTO jogával - véli az Európai Bíróság főtanácsnoka csütörtökön kiadott indítványában.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
02.
19:04

Jöhet a Trump 2.0, avagy az elnök elszabadul

Ha Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke megnyeri a 2020-as elnökválasztást, akkor második ciklusában az eddig politikáját fogja folytatni, csak sokkal keményebben - vélik elemzők. Vannak, akik semmi jóra nem számíthatnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
24.
19:26

Kereskedelmi viták rendezéséről döntött az EU és 16 WTO-tagország

Az Európai Unió és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 16 tagországa arról állapodott meg, hogy ideiglenes, többoldalú fellebbezési mechanizmust dolgoznak ki, amit a WTO fellebbezési testületének működésképtelenné válása indokol - közölte az Európai Bizottság pénteken az MTI beszámolója szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
12.
23:25

Nem engedné az Európai Bizottság, hogy megbénuljon a WTO

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol arra, hogy az unió a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) többoldalú vitarendezési rendszerének megbénulása ellenére is megvédhesse kereskedelmi érdekeit, egyben létrehozta a kereskedelmi jogérvényesítési főtisztviselő posztját - közölte a bizottság csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
11.
08:21

Óriási káosz jöhet a kereskedelemben

25 éves fennállásának eddigi legnagyobb krízisét éli a Kereskedelmi Világszervezet - idézi a WTO-t az Euronews. A szervezet döntésképtelenné válik, mivel nincsen elegendő bírája.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
22.
18:38

Fáj az EU-nak az indonéz protekcionizmus

Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordult a rozsdamentes acél gyártásához használt nyersanyagokra vonatkozó indonéz exportkorlátozások ügyében – írja az MTI.

Szerző(k): Rácz Gergő