Kommentek

tulajdonos: DrNemoda, létrehozva: 2020. január 12., vasárnap 11:18
 

antitroll, 2020. január 12., vasárnap 12:39

@DrNemoda:
"Szabályok detto nincsenek, és ezek szerint a kivitezeést, forgalmazást sem felügyeli senki, aki műszakilagv felelős lehetne."
Van ilyen, a kéményseprő cég (most a Katasztrófavédelem keretein belül). Elvileg évente köteles vagy beengedni őket a portádra ellenőrzést végezni.
Ha gázüzemű berendezés, akkor a terveket el kell készíteni és előzetesen engedélyeztetni kell
A címben tervezési problémáról van szó.
Persze később ebbe bele keveri a karbantartást, de modern kazánnál ez nem akkora biztonsági kockázatot jelent, mint korábban, mert a kazán zárt égésterű. Vagy nem működik, vagy a hatásfoka lesz rossz.
Ellenben...
A cikk képén látható kémény, na az tényleg életveszélyes hagyományos nyílt égésterű fűtőberendezés, kazán esetén!
Ez aztán bőven belefér az életveszélyes tervezési és/vagy kivitelezési kontárság kategóriába!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

DrNemoda, 2020. január 12., vasárnap 11:18

Most akkor, nagyokosok, mi a teendő ? A mezei polgár ezt is tanulja ki ? Mert szakember az nincs, megfizethető még akkor sem, ha van. Szabályok detto nincsenek, és ezek szerint a kivitezeést, forgalmazást sem felügyeli senki, aki műszakilagv felelős lehetne. Szóval, mi lesz ? Repülünk, vagy fázunk ? Eyetleg megússzuk ezt is ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html