Az 1,55 százalékos emelkedéssel 16 395 forinton záró OTP-papírok iránt stabil vételi érdeklődés volt jellemző – a részvénynek megítélésének vélhetőleg a jegybanki kamatvágás is jót tett. A Mol vételi oldala az utolsó 1-2 órában erősödött meg, így a papír 5 190 forinton (+1,96 %) fejezte be a napot. A vegyipari trió másik két cége eséssel zárt, de csupán a BorsodChem esetében zajlott említésre méltó forgalom, egy nagy eladó értékesítései mellett. A BC 6 300 forinton (-2,17 %), a TVK pedig 4 310–en (-1,71 %) fejezte be a kereskedést. A technológiai papírok – szerény forgalom mellett – alacsonyabban zártak, míg a közel 2,5 milliárdos forgalmat produkáló Matáv árfolyama a péntekivel megegyező, 1 179 forint maradt. A gyógyszeripari cégek közül a Richter 2,66 százalékkal 16 225-re, az Egis pedig 1,19 százalékkal 10 205 forintra drágult.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!