A legnagyobb vesztes az Émász és a Skála, bár az indexet a Matáv csaknem 3 százalékos esése mozgatja. Az euró 0,8760 dollárig esett. Az ECB tegnapi kamatcsökkentése óta kizárólag rossz inflációs adatok jönnek az eurózónából. Rosszabb lett a vártnál a francia, a spanyol és a hollnad infláció, a márciusi német adatot pedig felülvizsgálták, és 2,9 százalékra emelték. Áprilisban 10,3 százalékra mérséklődött az infláció, végre megszűnni látszik az élelmiszerek infláció felhajtó hatása. Az adat hatására a forint a sáv erős oldalán a sávközéptől csaknem 6 százalékig erősödött. Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya áprilisban 30,2 milliárd forint volt. A Synergon elnök vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján a gyenge negyedéves eredmény kapcsán hangsúlyozta, hogy a nemrég megvásárolt leányvállatok, a cseh Infiniy és a horvát Span az első negyedévben nyereséget termeltek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!