Erre a példátlanul széles kört - mintegy 7 500 befektetőt érintő - lépésre azért volt szükség, mert a jogszabályok nem teszik lehetővé az AH-részvények hazai nyilvános forgalomba hozatalára készített tájékoztató módosítását. Az ÁPV Rt. ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy minden érvényes jegyzést leadó befektető számára lehetőséget biztosítson a részvényvásárlásra. A nyilvános kibocsátás egyébként vált érvénytelenné, mert a tájékoztatóban a kibocsátási árfolyamot a zártkörű, külföldi intézményi befektetők felé történő értékesítéskor kialakuló árfolyamhoz kötötték, ám ezt az emissziót a kedvezőtlen tőkepiaci körülményekre hivatkozva elhalasztották. A tájékoztatónak a kibocsátási árra vonatkozó részét ezek után tehát úgy akarták módosítani, hogy a korábbi ármegállapító mechanizmus helyett az ÁPV által meghatározott 5 600 forintos ár szerepeljen benne.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!