Kommentek

tulajdonos: gybognarjr, létrehozva: 2019. május 21., kedd 7:53
 

na4, 2019. május 21., kedd 9:43

Ellentmondásokat írsz. Ha megtorpedózta, akkor minek ment Szíjjártó Houstonba lobbizni? Magyarországnak elemi érdeke, hogy ez a vezeték megépüljön, ezt már korábban is világossá tették az oroszoknak. Az ok az, amit te is írsz. A pénzéhes, tehetségtelen, kapzsi, mohó román politikusok azt hitték, hogy most munka nélkül, mások lenyúlásával nagyot kaszálnak. Tévedtek. Ott fognak megrohadni a gázukon. Senki nem fogja nekik kitermelni, és nem látnak egy fillért se. Az jobb lesz? Hülye lenne az Exxonmobil olyan projektbe fektetni, ahol lenyúlják a pénzét. Nem kispályások. Van gáz máshol is, pl. a Földközi Tenger keleti felén. Méghozzá nagyon sok van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

gybognarjr, 2019. május 21., kedd 7:53

Sajnos a cikk hiányos információt ad és részben pontatlan is. Nem említi azt sem, hogy a viktor kormánya, valószínűleg Orosz kérésre, az év elején, az utolsó pillanatban, megtorpedózta a már mások által elfogadott csővezeték útjának tervét. Szintén, a Román kormány, az EU törvények ellenére, külön is meg akarja adóztatni a kitermelt gázt és ezen felül megszabta, hogy csak fele mehet exportra.
Ezek a döntések járultak hozzá, hogy az OMV és Exxon várakozó állásponra álljon, amíg a Román és Magyar kormány vissza nem vonja a kitermelés biztonságát és törvényességét sértő intézkedéseit.
Gondolom, akkor Szijjártó nem csak az új Magyar konzulátus avatása miatt utazott Exxon központjának városába, ami Houston, TX.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html