Kommentek

tulajdonos: tepsi, létrehozva: 2020. március 25., szerda 15:43
 

tepsi, 2020. március 25., szerda 15:43

Bivalyerős bácsi csak addig fogja tartani a hátával az árfolyamokat amíg a nagybefektetők meg nem szabadulnak a papírjaiktól A kisbefektetők meg most vesznek ész nélkül. (Hiszen megállt az árfolyamesés juhééjjj!! most nagyot kaszálunk mert visszamegy oda ahol nemrég volt!! Látjátok milyen gyorsan emelkedik? Vegyünk gyorsan!).
A lelkesedés a kisbefektetők részéről jelenleg határtalan. Amint azonban a nagyok kiszálltak, szólnak bivalyerős bácsinak hogy most már engedheti hullani az árfolyamokat. Amint bivalyerős bácsi kiszáll a játékból, ez a tény hogy ő kiszállt már magában esést generál az árfolyamokon. Ráadásul a rózsaszín köd mögül az első masszív tőzsdei esések után előbukkan a termeléskiesés és a termelés folyamatos alapanyag ellátottságába vetett bizalom elvesztésének súlyos gazdasági következményei. De a leginkább az fogja megviselni az immár lelkesedés-vesztett kisbefektetők által birtokolt részvények árfolyamát hogy bivalyerős bácsit bizony nagyon elfárasztotta az hogy rövid ideig kamuból tartotta az árfolyamokat a hátával (míg a részvényeket a nagyok rásózhatták a kisbefektető balekokra). Bivalyerős bácsit most újra fel kell táplálni és hát ennek megint csak a részvények árfolyama issza meg a levét.
Szegény kisbefektetők semmit nem értenek csak kapják az újabbnál újabb rossz híreket és megtanulják hogy a részvényük csak esni tud meg a padlón vergődni. Miután pedig idővel elveszítik a reményt szépen eladják padlóáron annak aki megveszi tőlük. Ki másnak is lenne rá pénze mint a nagybefektetőknek. Miután pedig ismét a nagybefektetőké az összes részvény, a gazdaság szépen újra növekedni kezd, és kezdődik minden elölről.
Mi ebből a tanulság?
A részvények árfolyama nem lehet mindig folyamatosan magasan mert hát akkor hogyan lehetne nagyot keresni rajta?
Néha szükséges hogy bizonyos okokból leessen, majd újra felmenjen. Különben nem lehetne még gazdagabb aki gazdag és nem lehetne még szegényebb aki szegény. Hál istennek a kisbefektetők előbb kapzsiságának, később félelmének kihasználásával ezt a körforgást az örökkévalóságig lehet csinálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html