Kommentek

tulajdonos: midnightcoder, létrehozva: 2019. augusztus 19., hétfő 10:39
 

Suzywong, 2019. augusztus 19., hétfő 15:12

a kínai hitelből finanszrozott projektek valós célja nem az, hogy a kínai áruk könnyebben szállíthatók legyenek európába ,, ugyanis sohasem lesz vasúti, és főleg nem közúti a szállítás , mivel a vasút kb 4x, a közút kb 10x annyiba kerül , mint a tengeri fuvar egy konténerre vetítve .

a cél semmi más, minthogy ezen korrupt csóró országok vastagon árazott kínai kivitelezésű projekteket vegyenek kínai hitelből , amely egyrészt jól fizető munka, másrészt busás kamatjövedelem kínának.

aztán ha nem tudnak törleszteni ,akkor majd peking kérni fog tőlük valamit, így lett kínai támaszpont dzsibutiban , így lett a stratégiai átrakodókikötő sri lankán a kínai államé, stb.

ez a helyzet a budapest -belgrád vasúttal is, amelynek semmi szerepe nem lesz a kínai áruk szállításában ,eleve kínából oroszországon és ukrajnán keresztül jönne az áru a transzszibériai vasúton .

annak meg semm értelme , hogy görögországban kirakodják a hajót majd onnan vasúton vigyék európába, sokkal olcsóbb és gazdaságosabb hajóval rotterdamba vinni.

a vasút felújítása pedig a teherforgalo mszempontjából totáls felesleges, a tehervonatok úgysem mennek 160 al, a mostani pálya is tökéletes a tehervonatoknak.

tehát ez is egyértelműen egy ilyen falberuházás, amivel elsősorban kína, másodsorban magyar politikusok járnak jól.

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

matura, 2019. augusztus 19., hétfő 12:10

@midnightcoder: USA- nak már hagyománya van az elmult 120 évben, azaz a konzervativ felfogás szerint ők a legerősebbek, kínát és oroszokat is ők mentették meg a kés alól, másrészt a kínaiak, mint nemzetállam végletesen önzők és megértés nélküliek ahhoz képest, hogy minden szegletbe bedugták az orrukat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

ilsi, 2019. augusztus 19., hétfő 11:17

A telhetetlen fogyasztók zabálják föl!
BREGMAN vs RózsaS
(R. Bregman: Utópia realistáknak;
RózsaS: Ökobetyár könyve)

Bregman: Itt van a Bőség Földje (7. o.).
RózsaS: Igen, de milyen áron? Valaki kiugrik a 100. emeletről és azt kiabálja: Repülök! Repülök!

Br: Gazdagok, képzettek lettünk, nincsenek fertőző betegségek, béke van (7. o.).
RS: A pénzt káros dolgokra költjük; amit tanulunk, nem a túléléshez szükséges (kettőhöz kell érteni: élelmet és meleget termelni); civilizációs betegségeket, rákot szerzünk be; a béke pedig a vihar előtti csend - beleszülettünk két világkatasztrófa közé.

Br: Mosógatógép és társai (10. o.).
RS: Még egy szög a klíma koporsójába. (Lásd: Nincs mosogatás! RS). A háztartási gépek nem csökkentették a háztartási munkaidőt (több a holmi). Egy igazgató régen 5-6 levelet válaszolt meg naponta, ma 60 e-mail-t kap a nyakába!

Br: 7 mrd-ból 6 mrd-nak van mobiltelefonja, 40%-nak internete (12).
RS: Tényleg? Nemcsak a gyártók mondják? A mobiltelefonnal indult be az arab tavasz tragédiája, a menekültözön, a migráció. Látják a képernyőn, hogyan élünk mi és elindulnak. Ezzel a kütyüvel sokkal gyorsabban fogyasztjuk el a Földet. Az internet vissza, vagy inkább előre állította a Végítélet Óráját?

Br: Arra fecsérlik tudásukat, hogy minél több embert vegyenek rá a reklámra.
RS: Ha csak arra! Mérnökök, akik valaha tartós, kiváló gépeket építettek, ma ?öngyilkos? ketyerékkel vernek át bennünket! Piszkos bombákat, gyilkos drónokat terveznek. Fölesküdt orvosok, akik valaha járványokat fékeztek meg, ma egyszerűen megelőzhető civilizációs betegségeket kúrálnak; klónokat, ember-majom-hibridet, agymanipulátor kütyüket eszelnek ki ? mivé lett a technikus jó ember?

Br: Az egyetemeken mindenki írni akar, senki sem olvas (21).
RS: Nemcsak ott ? mindenütt! Mo.: Évente 14 000 új könyv, (naponta 38 ?!). Csakhogy: Ezek nem olvasók - ezek fogyasztók! Megvenni, belelapozni, félretenni, kidobni. (Lásd RS: Eldobható ipari könyv).

Br: Az USÁ-ban a várható élettartam csökken... (23)
RS: Különösen, ha lelövöldözik egymást...

Br: ?Nemzedékünk legnagyobb koponyái arra fecsérlik tudásukat, hogy minél több embert vegyenek rá, hogy rákattintsanak egy-egy reklámra? (25).
RS: Az értelmiségi munka megvetendő. Az ember fedezze föl a kezét és a szívét (Köln, 1994).

Br: Miután a cseroki indiánok kaszinót kaptak, jólét köszöntött rájuk (62).
RS: Valóban? A kaszinó bűnöző műfaj. Honnét a pénz? Azért valaki, valahol, ténylegesen keményen megdolgozott. Ahány csernoki gazdagodott, annyi ember szegényedett valahol. Nem lehet mindenhová egy kaszinót odarakni.

Br: Miért csinálnak a szegények hülyeségeket? (63)
RS: Kis pénz ? kis hülyeség. Nagy pénz ? nagy karbonlábnyom.

Br: Leginkább a rászoruló szegények folyamodnak legritkábban állami segítséghez (70).
RS: Nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgy is, ha nem kérem.

Br (Mr. Alapjövedelem): Ingyenpénz. Osszon az állam készpénzt ingyen, feltétel nélkül (70).
RS: Kezdjük a pályázatokkal: Ne pályáztassanak! Kövessék a csoportok munkáját és látni fogják, ki dolgozik! Menjenek ki a csoportokhoz, vegyenek részt a munkájukban pár napig, ismerjék meg őket! Ekkor látni fogják, mire van szükségük és a fantomcsoportok is törölhetők (2015).

Br: Senki sem akarna olyan társadalomban élni, ahogy egy cipész ugyanannyit keres, mint egy orvos, legalábbis nem kockáztatná meg, hogy egy ilyen társadalomban feküdjön a kés alá (76).
RS: Kivéve a magyarokat.

Br: Franciaországban 1300 körül az éves szabadság a félévet is elérte... (148).
RS: Zentán, 1955-ben, miután novemberben az utolsó kukoricaszárat is hazakocsiztuk, márciusig ?szabadságon? voltunk - ahogy a term
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

midnightcoder, 2019. augusztus 19., hétfő 10:39

Miért is lenne normális az, hogy az usákok a legerősebb hatalom a délkelet-ázsiai régióban, és általában a világon ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html