Kommentek

tulajdonos: antitroll, létrehozva: 2019. október 14., hétfő 18:40
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 21:11

@Borisz1106: Már csak egy Ps. Írtam, * én befejeztem*, erre képes vagy azt válaszolni,hogy * Figyu, szerintem hagyjuk abba*. És még fél oldalon lököd a süketet, hogy szerinted mit nem értek én, miközben te ezt sem értetted, pedig ez egyszerű volt, hogy * én befejeztem*.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Borisz1106, 2019. október 18., péntek 17:57

@Elhetetlen: "158 nm-hez. amiért havi 80 ezret fizet a polgármester felesége, nyilván nincs köze az önkormányzathoz, de gondolod, hogy a polgármesternek sincs köze hozzá, aki a testület kihagyásával intézte a dolgokat? "
Figyu, szerintem hagyjuk abba, mert Te már a szociális lakbért mosod össze a piaci lakbérrel. Először szerintem olvass utána mi a kettő között a különbség (bár alább mert részletezték neked, csak nem sikerült fölfognod, vagy nem akarod)! Az aki örökbérletben van szociális lakbért fog fizetni mindig amit az önkormányzatok max. az inflációval emelnek. Ebben most sem lesz változás ebben biztos vagyok!
És vannak a piaci bérleti díjak/lakbérek. Ezeknél is lehet alacsony lakbér ha a bérleti pályázatban pl. ilyen nyalánkságok szerepelnek:
"Pályázó tudomásul veszi, hogy a lakás a jelenlegi, megtekintett állapotban kerül bérbeadásra, a lakás felújítását (kivéve a Bp. I. Országház u. 6. II. em. 2. felújított lakást) 1 éven belül, saját költségen köteles elvégezni, valamint 60 napon belül vállalnia kell a közüzemi órák szükség szerinti felszerelését és nevére íratását. A lakás felújítása az első év végén ellenőrzésre kerül.

Bármilyen építési, felújítási munka megkezdése előtt be kell szerezni a tulajdonos hozzájárulását a Polgármesteri Hivatalban, valamint ? műemléki védettségű épületben lévő lakás esetén ? a BFKH I. Kerületi Hivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályán (1012 Budapest, Logodi u. 38-40.) A pályázó kérelmére a lakás felújítási költségeinek kompenzálására, a pályázat elbírálásakor a Képviselő-testület dönthet maximum 3 havi bérleti díj jóváírásáról. "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 17:29

@Borisz1106: Most már a semmiről beszélünk. *"Az I. kerület szerint ez egy egy állami tulajdonú ingatlan, melynek bérleti jogát magánforgalomban, saját tulajdonú ingatlanáért cserélte el. " Na ebben az ügyben nem volt szereplő az önkormányzat. Itt az történt amiről írtam. Ne tévesszen meg az "ingatlan csere". Itt is pénzről volt szó!* 158 nm-hez. amiért havi 80 ezret fizet a polgármester felesége, nyilván nincs köze az önkormányzathoz, de gondolod, hogy a polgármesternek sincs köze hozzá, aki a testület kihagyásával intézte a dolgokat? https://nepszava.hu/1049061_rtl-klub-volt-anyosa-berli-habony-lakasat. A saját problémádról meg itt egy cikk. Van akinek közpénzből felújították. Mondom, kapj a fejedhez, és gondolkodj, ne engem oktass! Ha nem kivágható a link, akkor keresd meg, én befejeztem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Borisz1106, 2019. október 18., péntek 16:08

@Elhetetlen: Ne terelj! Örökbérleti jog adásvételéről volt szó, nem önkormányzat által cégeknek bérbe adott ingatlanokról. Ezt felmondhatja az önkormányzat ha határozatlan idejű a bérleti szerződés, ha pedig határozott idejű a szerződés, akkor nem újítja meg ha lejár (persze ha akarja).
De ez nem örökbérleti jog eladása.
Viszont a cikkben benne van az is, amiről beszéltünk a polgármester volt feleségének bérleti joga kapcsán:
"Az I. kerület szerint ez egy egy állami tulajdonú ingatlan, melynek bérleti jogát magánforgalomban, saját tulajdonú ingatlanáért cserélte el. "

Na ebben az ügyben nem volt szereplő az önkormányzat. Itt az történt amiről írtam. Ne tévesszen meg az "ingatlan csere". Itt is pénzről volt szó!

A saját ügyemre kitérve. Ott a sztori azért lett volna érdekes, mert a bérleti jog megszerzése után esély lett volna az ingatlan megvásárlására az önkormányzattól a piaci ár feléért. Viszont ramaty állapotú ingatlan volt, amelyben laknom kellett volna 2 évet minimum, hogy utána kérelmezhessem a megvásárlását. Hát ezt nem vállaltam be, ennyit nem ért az egész. (Nem beszélve, hogy nem lehetett volna ingatlan a nevemen. Egy csomó átírási költségem lett volna és a lakásra is rá kellett volna költeni jó pár millát, a szomszédságról nem is beszélve.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 15:41

@Borisz1106: Drága Borisz! Itt egy cikk. https://444.hu/2017/06/15/a-budavari-polgarmester-szulei-is-olcso-onkormanyzati-lakasban-laknak . Vágd ki, vágd be, nézd meg, és utána írd le, hogy mihez nincs köze az önkormányzatnak. *Ebben a sztoriban az önkormányzat nem szereplő*. Ja. Persze, csak a megsajnálta játszik, a polgi megsajnálta magát , meg a szüleit, és a volt feleségét, szó sincs arról, hogy lenyúlt egy vagyont a saját döntése alapján. *Szívességet nem az új bérlőnek kellene adnia vagy intéznie ha már nem fizet eleget? He?* Az új bérlő is tud szívességet tenni akár a polginak is, amit az így viszonoz. *egy ilyen ügyem volt?, mivel túl drága lett volna.*. Erről beszélek, nem volt egy olyan kapcsolati hálód, hogy egy szívességgel, ami nem kerül neked semmibe, kiválthattad volna a pénzt. Mondom, gondolkodjál!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 15:01

@konrada: * ha valaki nem hörög versenyt, hanem tényeket közöl olyanoknak, akiket az nem érdekel, az sántító...;)))*. Tényeket közöl. Arról is írhattál volna, hogy 2x2= 4, ez is tény, de nem érdekel, mert nélküled is tudom. Ha ezzel érvelsz a mutyi mellett, az sántít. De a * de speciel* felütés, és az, hogy magyarázod, hogy miért olcsó egyeseknek a bérleti díj, az nagyon sántít, és te jöttél a 2x2-vel,(örökbérlet elmagyarázása), ami semmit nem magyaráz meg az adott esetben
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Borisz1106, 2019. október 18., péntek 14:59

@Elhetetlen: Nézd azt gondolsz rólam amit akarsz, igazából lesz@rom. Az önkormányzat ha a csere ingatlan értéke nem egyezik meg a bérelni való ingatlan értékével, visszadobhatja az ügyletet. Ezt írtam, nem mást. Kedves, hogy erre a saját érveimet hozod fel magad mellett. Egyet nem akarsz fölfogni! Ebben a sztoriban az önkormányzat nem szereplő. Itt magántulaj ad el egy bérleti jogot egy másik magánszemélynek (a leírt jogi kiskapu kihasználásával). Ebben nem játékos az önkormányzat hiába akarod belehúzni. Főleg így: a polgármester - nem az önkormányzat - elintéz valamit a bérleti jogot átjátszó kedvéért? :-))) De miért? Megsajnálta talán? Keressen már még többet a fiktív cserén, a kutyafáját!
Szívességet nem az új bérlőnek kellene adnia vagy intéznie ha már nem fizet eleget? He?

Ui.: egy ilyen ügyem volt a 2000-es évek közepén egy XIII. és egy IV. kerületi ingatlannál is. Végül nem éltem a lehetőséggel, mivel túl drága lett volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 14:40

@antitroll: Igen, mm akart lenni. Meghajlok a szakértelmed előtt, de én már elleszek a balesetveszélyes ablakaimmal, amik már 7 éve működnek. Majd, ha eltörik a keret az üveg súly miatt, akkor újra tervezek. Azt, hogy be lehet-e üvegezni a kitört ablakot, nem komolyan kérdeztem. Azt sem komolyan kérdezem, hogy a műemlék védelem arra kötelez-e, hogy 150 éves üveggel pótold a kitörtet.
Az árak. Van adott területen egy átlag ár. Aztán vannak jobb, és rosszabb lakások. Ha egy önkorinál nincs egy szakember, aki meg tudja mondani, hogy melyik lakás ér többet, kevesebbet az általad felsorolt szempontok alapján, akkor annyi. A licitálásról már leírtam, hogy mit gondolok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 14:07

@Borisz1106: Nagyon okosnak képzeled magad, komoly esszét írsz az örökbérleti jogról, ami nem érdekel, mert ha hiszed, ha nem, tudom mi az. A nagy baj nálad van. Leírod a fiktív cserét, csak egy valamit nem értesz, mert nálad aztán nincs baj. Az őnkorinak be kell fogadni az értékarányos cserét. Az *értékarányossal* elég durván lehet játszani. Hozhatsz egy értékbecslői véleményt, amit vagy pénzért kaptál, vagy szívességért cserébe, hogy a világ végén levő kulipintyó száz millát ér, és, ha a csere kérelem elbírálója érdekelt abban, hogy szívességet tegyen az új bérlőnek, akkor befogadja a csere kérelmet, főleg, ha kontroll sincs, mert még a képviselő testület sem látja a szerződéseket. Eddig stimmel? És akkor, te írod, hogy a volt bérlő *tesz zsebre érte komoly összeget, amihez nem lenne joga*. Szerinted mi a különbség aközött, hogy adott összeget tesz zsebre, vagy hasonló értékű szívességet kap? Mert az új bérlőnek nincs kedve többet fizetni, viszont el tud intézni valamit. *Nem intéz semmit sehol a bérleti jog eladójának. amúgy hogyan is tudna elintézni ilyet az ország másik részében, illetve miért is tenné?*. Nem az önkori intéz el bármit is, csak pl. a polgármester, aki megfelelő kapcsolati hálóval rendelkezik. Felhív valakit, aki felhív valakit az ország másik részében. Persze, ez Magyarországon nem fordulhat elő szerinted. Ne engem oktass, inkább gondolkodjál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

konrada, 2019. október 18., péntek 10:48

@Elhetetlen:
Aham.
Az a gyanús, ami nem gyanús!;)
Értem én!

Szóval: ha valaki nem hörög versenyt, hanem tényeket közöl olyanoknak, akiket az nem érdekel, az sántító...;)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

antitroll, 2019. október 18., péntek 9:19

@Elhetetlen:
"Tény, hogy sem a 10, sem a 6 centis nem fér be"
Gondolom ez mm akar lenni.
"2x3x2" Ez ablakban, ajtóban balesetveszélyes... A közvetlen balesetveszély csökkentése érdekében javaslom a fóliázását!
A 4-10-4mm az elfogadott és efelett.
A probléma a hagyományos, legtöbbször úgynevezett "kapcsolt gerébtokos" szerkezetek nyílószárnyainál, hogy azok egy rétegű üvegezéshez lettek kitalálva. A nyílószárnyak keretei és a zsanérok is. A keret vastagsága nagyjából 40-43mm a korabeli asztalos standard szerint. A nyílószárny tömegében az üveg tömege legalább a 2-3-szorosa a keretének egyrétegű üvegezésnél is.
A normál hőszigetelő üvegezés esettén a szerkezeti vastagság nem elegendő, ahogy Nálad sem volt az. Ha mégis és akár csökkentett méretekkel is, akkor a többlet tömege nagyjából 5-6-szorosra emelkedik.
A keret módosítása (keresztmetszet növelése) már engedélyköteles beavatkozás.
Ha betörik az ablak, engedély nélkül lehet újra üvegezni, de nem alakíthatod át és igen, még annyira sem, hogy hőszigetelő üveget tegyél bele. Nem kell nyitott ablak mellett élned...
Végül a bérleti árakhoz:
Az "elfogadott" ár ki szerint elfogadott? Na ebből aztán vannak nagy viták. Már én is ütköztem ilyenbe, hogy mi a "reális ár" egy adott ingatlan esetében. Ez nem csak az adott ingatlan elhelyezkedéséből vezethető le, hanem számos más, egyedi körülmény, amiben csak egy tétel a bérlemény, vagy az annak helyet adó társasház állapota.
Milyen tájolás? Mekkora a lakás, hány szobás, hanyadik emelet, van-e lift, van-e parkolóhely a közelben stb...?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Borisz1106, 2019. október 18., péntek 8:38

@Elhetetlen: "Nem kell ahhoz hülyének lenni. Pl. örökölte, és az ország másik részén él, ott van érdekeltsége, és a húsz milla mellé elintézik neki, hogy megvehesse fillérekért a telke melletti önkormányzati akármit.2
Jaj! Nagyobb a baj, mint gondoltam. Kezdjük akkor az alapoknál. A műemlék épület tulajdonosa az önkormányzat a várban. A örökbérlet tulajdonosa egy magánszemély - vagy ha meghalt, akkor az örököse, örökösei. Eddig stimmel? A tulajdonjog és a bérleti jog ugyanolyan erős. Tehát az ügylet 2 magánszemély között zajlik. Ha a felajánlott ház/lakás ugyanolyan értékű, ugyanazzal a komfort fokozattal bír, mint az önkormányzati lakás, az önkormányzat a "cserét" nem akadályozhatja meg. Tehát, itt az önkormányzat nem szereplője az ügynek. Nem intéz semmit sehol a bérleti jog eladójának. amúgy hogyan is tudna elintézni ilyet az ország másik részében, illetve miért is tenné? A hirdetések pedig mindig pénzről szólnak. Nem furcsa szerinted? :-)))

Itt van egy cikk amiből talán végre felfogod miről van szó:
"Hiszen egyrészt valójában nem történik meg a csere, (ezért nevezik fitkív cserének), és az öröklakás, amit felajánlottunk cserelakásként, az ügylet végén visszakerül az eredeti tulajdonosához (nagymama). Így gyakorlatilag kijátszottuk a törvényt és az önkormányzatot. Ráadásul a bérlő olyan dolgot értékesít, és tesz zsebre érte komoly összeget, amihez nem lenne joga. De valójában nemigen lehet belekötni.

Az Önkormányzat csak 3.félként szerepel ezekben a jogügyletekben, a pénzről pedig egyáltalán nem szereznek tudomást, hiszen önkormányzati lakáshoz csere útján lehet jutni, tehát állambácsi csak a (fiktív) cseréről fog tudni. Maximum annyit tehetnek, hogy megtagadják a hozzájárulást, amennyiben kirívó (vagyis kiderül) az értékkülönbség a két ingatlan között."
https://eladjukalakasod.hu/az-evszazad-uzlete-onkormanyzati-berleti-jog-elado-de-valami-buzlik/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 3:09

@konrada: Nem hiszem, hogy csak nem értően olvastam. Igen, írtad, hogy vannak lakásmutyik, de a * de speciel* felütés, és az, hogy magyarázod, hogy miért olcsó egyeseknek a bérleti díj, az nagyon sántít. Az örökbérlet lényegének elmagyarázása nem sokat segít, mert eddig is tudtam, hogy mi az. Amiket felvetettem, arról egy szót sem írtál, csak annyira tellett, hogy nem értően olvasok. Te értelmes szöveget írsz, persze a témát megkerülve. Ugye? Ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 2:37

@antitroll: Bocs, a húsz millát én írtam, de csak példaként, mint kicsi számot.
És akkor a lényeg. *Az eredeti szerkezet nem korszerűsíthető például hőszigetelő üveg beépítésével, mert ez egyszerűen technikailag nem oldható meg.*. Ez hosszabb lesz. Társasházban lakom, a lépcsőfordulóban levő ajtókat kellett rendbe tenni. A döntés megvolt már, és belefutottam az üvegezőkbe, (még mást javítottak akkor), kérdezem, be tudnak-e építeni hőszigetelő üveget. Hogyne, készíteni is tudnak. Mondom a közös képviselőnek, hogy jó lenne, mert minden ajtónak a fele üveg. Azt nem lehet, fa ajtóba nem lehet beszerelni. Mondom, jöjjön be hozzám, nézze meg. Nem nézte meg, nem lett. Tény, hogy sem a 10, sem a 6 centis nem fér be, nálam 2x3x2.es van, és csak a külső szárnyakon cseréltettem, de működik, ha becsukom, még a szomszéd ház udvarán dajdajozó részeg kollégisták lármáját sem hallom. És hogy érzékeltessem a viszonyokat, az ablakoknak két befele nyíló szárnya van, a nappaliba hármas osztás, és olyan vékony a keret, hogy mikor beköltöztem, buktam a kilincs vásárlást. Kecses, lakkozott kilincsek, aztán kiderült, hogy az ablakokra nem lehet felszerelni, mert a takarólemez szélesebb, mint az ablakkeret. És befért a hőszigetelő üveg. Ahova a gitt befért, oda ez az üveg is befér, tehát nem értem ezt a technikailag nem oldható meg dolgot. A másik, közöm nincs az építészethez, de naivan úgy gondolom, hogy egy ablaküvegezés, az nem szerkezeti változtatás. Vagy, mondod, hogy ha a huzat bevágta az ablakot és kitört az üveg, akkor pl. egy földszinti lakásban nyitottan kell élned egy engedélyezés idejéig, nem üvegeztetheted be?
És az utolsó kommentedre. * a"magas" az nem egzakt fogalom*. Ez igaz, de minden környéknek van egy elfogadott átlagára, és gondolom, ez lenne a magas ár a várban. Ez közelítene a piaci árhoz. A licitálásról már leírtam, hogy mit gondolok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Elhetetlen, 2019. október 18., péntek 1:13

@Borisz1106: *Szerinted ki az a hülye aki 20 milláért adja el a 100 milliót érő örökbérletét? :-)))*. Nem kell ahhoz hülyének lenni. Pl. örökölte, és az ország másik részén él, ott van érdekeltsége, és a húsz milla mellé elintézik neki, hogy megvehesse fillérekért a telke melletti önkormányzati akármit. Szóval én faxságokat írok, pedig csak neked nincs fantáziád. A műemléki munkáidért meg sajnállak, borzasztó lehet, ha azt, és úgy kell csinálnod, ahogy elvárják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

konrada, 2019. október 17., csütörtök 10:37

@Elhetetlen: " ha az ötödik kerületben is utána néznének a felújított tanácsi lakásoknak, mint amilyenben Habony is él, azt is megmagyaráznád? "

Természetesen!;)
"Valóban vannak olyan lakásmutyik, amiben az önkormányzatok csókosoknak adják ki mélyen piaci ár alatt a lakásokat olyanoknak, akik piaci bért is tudnának fizetni...
...de speciel a Vár elég különleges helyzetben van."
Persze ha értően olvastad volna beírásom, akkor nem kellett volna ezt ismétlésben átmásolnom!;)

...s akkor ha megy, olvasd át még egyszer amit leírtam értelmezve, abban ott a válasz az "örökbérlet" lényegéről, amiben nem szerepel az, hogy csak és kizárólag az eredeti tulajdonosra vonatkozik. Ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

antitroll, 2019. október 17., csütörtök 9:04

@Elhetetlen:
"ezeken a helyeken magas bérleti ár kéne, de fixálva"
Ez szerintem azért nem jó, mert a"magas" az nem egzakt fogalom. Nincs köze a piaci bérleti díjhoz.
Az önkormányzat által bármilyen nem piaci alapon kiutalt bérlakás szociális bérlakásnak számít és az is legyen! Itt keveredett be a szociális dolog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

antitroll, 2019. október 17., csütörtök 7:16

@Elhetetlen:
"Asztalos, illeszti, az üveget kicseréli hang és hőszigetelőre, ennyi."
Sajnos ez nagyon nem így van.
Az eredeti szerkezet nem korszerűsíthető például hőszigetelő üveg beépítésével, mert ez egyszerűen technikailag nem oldható meg. A nyílószárny kerete nem felel meg erre. A műemlékek esetében az átalakítás módjáról szakipari terveket kell benyújtani, amit sok nap után elbírálnak és elfogadnak, vagy csak módosításokkal, vagy nem. Az ablakok osztása nem változhat, ez természetes. De még a nem látszó szerkezeti változtatásra is engedély kell. Normál, nem műemlék esetén ez nem számít a meglévő vagy elfogadott homlokzat képe ne térjen el a tervektől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

antitroll, 2019. október 17., csütörtök 7:08

@Borisz1106:
"Más: a műemlékvédelem nem játék. 3 olyen kivitelezésem volt Budapesten ami műemlékvédelem alatt álló házat érintett és egyiket sem kívánom vissza! "
Meg amikor a látszó felülethez használt tégla színárnyalatán vitatkozol és már a harmadik szállítmány sem felel meg, mert a téglagyár másik agyagból dolgozik, mint 150 évvel azelőtt! A téglagyár nem veszi vissza, a kivitelezési idő meg ketyeg! :-D Ismerős...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

antitroll, 2019. október 17., csütörtök 7:04

@Borisz1106:
"Hát ezaz, hogy ezeket a faxságokat írod! Szerinted ki az a hülye aki 20 milláért adja el a 100 milliót érő örökbérletét? :-)))"
Egyébként én ezt sem értem, de van ilyen. Ez egy most futó hirdetés:
https://www.hasznaltingatlan.hu/catalog/details/4933

Elvileg a jogviszony nem értékesíthető. A megoldás, hogy bérleti jogviszonyt cserélhetsz bérleti jogviszonyra. Azaz papíron egy másik bérleti jogviszonyt hozol létre, ez lehet akár albérlet is. Pár hónap múlva ezt a jogviszonyodat elcseréled a várban lévőre. A várbeli bérleti jog régi tulajdonosa néhány hónap múlva kijelentkezik és eltűnik.
Ez egy bonyolult, strómanokat igénybe vevő megoldás és drága is. Kell az önkormányzatnál is belső ember, aki rendszerint az erre szakosodott ügyvédekkel "tartja a kapcsolatot"...
Ezt a módszert már 40 éve is használták, a tanácsi lakások átjátszásakor.
Ez a hirdetés a választások előtt indult. A 20 millát azért nem szabad komolyan venni persze, mert az "egyéb" költsége még legalább 5-10 millió forint.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html