Kommentek

tulajdonos: MaTar, létrehozva: 2020. január 24., péntek 8:51
 

Sikitamiki, 2020. január 24., péntek 10:50

Rekordgyenge forint a rekordmagas ÁFÁ-val kitűnő kombináció.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Darabont1453, 2020. január 24., péntek 10:12

@MaTar: " Persze a megtakarításokkal rendelkezők sem örülhetnek majd. A most nagy összegnek tűnő tízmilliós tartalékból még 3000 euró sem lesz. Ami sokaknál még egyhavi átlagfizetést sem fog fedezni. Jó lenne ezen elgondolkodni. "

Nem sok értelme van a bejegyzésednek. 3000 eurós átlagfizetés ? Ez hogy jön ki ? Szlovéniában és Szlovákiában már Euró van egy pár éve, de nem tudok róla, hogy az átlagfizetés 3000 Euró lenne. Ez még szerintem Luxemburgban sincs így pedig az EU leggazdagabb országa. Ha 10. milliós átlagfizetés lenne az miért lenne rossz egyébként ?

Értem én, hogy az 1000 Euró-s fizetés rosszabbul mutat, mint a 350.000 Ft-os, mert ugye kevesebb a számon a nulla.
De a sok nulla nem a boldogság jele, gondoljunk a pengőre, amiből 9 nullás bankjegy is volt és mégsem ért semmit. Ezek alapján most nagy a boldogság Venezuelában, mert ott elég sok a nulla a bankjegyeken....XDDDD

" A belföldből élőket nem nagyon zavarja. "

Nem zavarja ? És miért nem ? A kőolajért és a földgázért dollárral/euróval fizetünk, mindent kell szállítani és télen fűteni is kell valamivel. A ruházati és műszaki cikkekért szintén külföldről hozzuk be. És a vásárolt egyéb áruk nagy részében is van külföldi alkatrész/alapanyag. Akkor miért nem zavarja ?

" Kérdés azonban, hogy a nyugdíjasok mikor döbbennek rá, hogy az euró esetleges bevezetése esetén a "13. havi nyugdíj" után a 12.-et, a 11-et, a 2010 előtt nyugdíjazottak még a 10. havit is elvesztik. Már most célszerű volna küzdeni azért, hogy a 2014 előtt megállapított nyugdíjak átváltása minimum 60 %-os árfolyamon történjen. "

13 havi nyugdíj régen nincs és a nyugdíjas fogyasztói kosár termékei drágábbak, mint a hivatalos infláció, vagyis a nyugdíjak vásárlóértéke ma is csökken. Egyébként az Euró bevezetésének nincs dátuma és ameddig a vajda lesz hatalmon itt euró nem lesz. Tisztán látszik, hogy a magyar versenyképesség helyreállítása helyett a pénzünk szándékos lerontásával kreálnak egyfajta hamis versenyképességet.
2010-ben 275 Ft/Euró volt az árfolyam amikor átvette a vajda a hatalmat, most 340Ft/Euró körül van.....és állítólag szárnyal a gazdaság. Csak akkor hogy a fenében van az, hogy szárnyaló gazdaság mellett szárnyal a pénzromlás is ?
Ez valami érthetetlen ...XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

MaTar, 2020. január 24., péntek 8:51

A belföldből élőket nem nagyon zavarja. Kérdés azonban, hogy a nyugdíjasok mikor döbbennek rá, hogy az euró esetleges bevezetése esetén a "13. havi nyugdíj" után a 12.-et, a 11-et, a 2010 előtt nyugdíjazottak még a 10. havit is elvesztik. Már most célszerű volna küzdeni azért, hogy a 2014 előtt megállapított nyugdíjak átváltása minimum 60 %-os árfolyamon történjen. Persze a megtakarításokkal rendelkezők sem örülhetnek majd. A most nagy összegnek tűnő tízmilliós tartalékból még 3000 euró sem lesz. Ami sokaknál még egyhavi átlagfizetést sem fog fedezni. Jó lenne ezen elgondolkodni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html