Kommentek

tulajdonos: Xenador, létrehozva: 2019. július 12., péntek 21:10
 

Mekelekke, 2019. július 13., szombat 21:12

Már csak azokat a szoftvereket kellene eltávolítani a Google Play Store-ból, amelyek (a felhasználók tudatlanságát, vagy nemtörődömségét kihasználva) a telepítéskor olyan hozzáférési jogokat követelnek maguknak a telefonban, amelyek egy részének nincs semmi köze a szoftver működtetésékez, csakis a titkos adatgyűjtéshez, kémkedéshez.
Ja, ez az ötlet nem jó, mert ebben az esetben az Android alkalmazások 90 százalékát el kellene távolítani a Play Store-ból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

Xenador, 2019. július 12., péntek 21:10

Sajnos a cikk bűzlik a reklámtól. Eredetileg a Check Point Research egy rövid tanulmányt közölt az Agent Smith kártevőről, amelyből kiderült az is, hogy a cég a Google megbízásából kezdett hozzá a kártevő appok utáni vizsgálódáshoz, valamint az, hogy "mára nem maradt rosszindulatú program a Play Store-ban". Tehát volt, nem is kevés, de mostanra sikerült kipucolniuk. Nekem ez messze van attól, hogy "kizárólag a Google által működtetett, hivatalos alkalmazásáruházból érdemes appokat telepítenie."

"A Lookout jelentette észrevételeit a Google-nek, és azóta már mind a 238 [BeiTaAd kártevővel fertőzött] alkalmazást eltávolították a Google Play Store-ból. Ezzel együtt nem túl megnyugtató, hogy ilyen nagyszámú appnak sikerült kijátszani a Google biztonsági ellenőrzését." (hvg.hu, 2019.06.13.) A biztonságba vetett indokolatlan hit is veszélyes. MINDEN tárhelyről bekaphatunk kártevőket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html