Föld napja

A Föld napját 1970-ben ünnepelték meg első ízben az Egyesült Államokban, akkor még a tavasz első napján. A mozgalom tovább terjedt, 1990-től pedig már Magyarország is számontartja az április 22-i dátumot – 175 másik országgal együtt. A világ minden pontján ezen a napon rendezvényeket, konferenciákat szerveznek, hogy egyre többen gondolhassák át, mit tudnának ők személy szerint tenni a bolygónk jövőjéért.

Az osztrák cég innovatív megoldásaival minden területen talákozhatunk, ahol vízre van szükség – háztartásokban, kereskedelem, gyógyszeriparban, kórházakban, vendéglátóhelyeken, szállodákban.

Víz nélkül nincs élet, nincs fejlődés – hívja fel a figyelmet a BWT. A víz az emberiség egyik legfontosabb életelixírje, amely ráadásul korlátozottan rendelkezésre álló természeti erőforrás, pláne abban a minőségben, ahogy szükségünk lenne rá. Az osztrák cég egyik küldetése, hogy a vizet minden helyszínen annak felhasználási módja szerint kezelje, és minőségét optimalizálja – mindezt fenntartható módon, ökológiai és gazdaságossági szempontokat egyaránt figyelembe véve.

Mint írják, már a legapróbb lépések is számítanak: segít...

  • ha nem vásárolunk akár több száz vagy ezer kilométerről szállított ásványvizet, hanem a helyi csapvizet használjuk; 
  • ha nem szeretjük a csapvíz klóros ízét, akkor egy konyhapultba épített vízszűrővel akár a csapból ihatunk ízletes szűrt vizet, de akár egy vízszűrőkancsó is jó szolgálatot tehet.

Friss adatok szerint naponta 1,2 millió műanyag palackot forgalmaznak a világban, s ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re több műanyag szemét lesz az óceánokban, mint amennyi hal – közölte a cég, amely szerint egy konyhai szűrővel akár 12 ezer liter vizet is megszűrhetünk, amely 8 ezer darab 1,5 literes PET-palackot jelent. Ha ezeket a palackokat egymás után tennénk, akkor az körülbelül egy fél Margitsziget-körnek felelne meg – szemlélteti közleményében a BWT.