Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

nyár az egyik leginkább várt időszak a kellemes időjárás és a kikapcsolódás miatt, azonban a hőség kellemetlenné és kimerítővé teheti a mindennapi tevékenységeket. 

Nem mindegy, hogy a meleget enyhítő klímával hogyan védekezünk a nyári kánikula negatív hatásai ellen.

Állítsuk be a hőmérsékletet kényelmes szintre, használjunk időzítőt a felesleges működés elkerülésére, távolítsuk el a hőforrásokat a helyiségből, használjunk ventilátort a légáramlás fokozásához, és győződjünk meg arról, hogy a helyiség megfelelően szigetelt – véli Baranyai Zoltán, a Warnex-Global Magyarország Zrt. marketing managere.

Ezek az egyszerű lépések nemcsak kényelmet és megtakarítást eredményeznek, hanem hozzájárulnak a fenntarthatóbb klímahasználathoz is.

Ezek az idei nyár slágertermékei

Nyáron a vásárlói szokások is változnak, hiszen egészen más termékek kerülnek előtérbe a meleg idő beköszöntével. A nyári hónapokban a magyarok körében is az olyan termékek a legkeresettebbek, amelyek segítségével élvezetesebbé tehetik a szabadidős tevékenységeket és könnyebbé a kertészkedést, a grillezést és az otthoni munkákat. Az idei év vásárlói és gyártói előrejelzéseiből kiderül, milyen termékkörök esetén várható kiugró kereslet ebben az évben is. Bővebben>>>

Néhány aranyszabály az olcsóbb légkondicionáláshoz

A klímahasználat során a nyári melegben, energia és pénzmegtakarítás érdekében ezeket az egyszerű lépéseket követve optimalizálhatjuk a berendezés működését:

  • Állítsuk be a klímaberendezést kellemes hőfokra, ami ideális esetben 24-26 fokot jelent. Minden egyes fokkal alacsonyabb beállítás körülbelül 6-8 százalékkal növeli az energiafogyasztást. A túl hideg helyiségek pedig kényelmetlenséget okozhatnak és felesleges energiát használnak fel.
  • Használjunk időzítőt: időzítővel elérhetjük, hogy a klíma csak akkor működjön, amikor tényleg szükség van rá. Állítsuk be az időzítőt úgy, hogy a klíma néhány perccel a várható érkezésünk előtt kezdjen el működni, vagy pedig akkor kapcsoljon ki, amikor már nincs szükségünk rá. Ez lehetővé teszi, hogy ne pazaroljunk energiát, amikor nem vagyunk otthon vagy nem tartózkodunk a helyiségben.
  • Távolítsuk el a hőforrásokat: A klíma hatékonyságát csökkentheti, ha a helyiségben olyan eszközök működnek, amelyek melegítik a levegőt, például a számítógépek, a sütő vagy a hosszabb ideig üzemelő lámpák. Ha lehetséges, kapcsoljuk ki vagy helyezzük el a hőforrásokat távolabb a klímaberendezéstől.
  • A ventilátorok használata egy hatékony és energiatakarékos módja lehet a hűsítésnek. A ventilátorok nem hűtik a levegőt, de mozgatják és fokozzák a légáramlatot, így kellemesebbé és hűvösebbé téve a helyiséget. Ezzel csökkenthetjük a klíma használatát vagy alacsonyabb hőmérsékleten állíthatjuk be.
  • Győződjünk meg arról, hogy a helyiség megfelelően szigetelt. A helyesen szigetelt ablakok és ajtók segítenek megőrizni a hűvös levegőt a helyiségben, és megakadályozzák, hogy a külső hőség behatoljon. Használjunk redőnyöket, függönyöket vagy árnyékolókat, hogy csökkentsük a napfény beáramlását.
  • Rendszeresen tisztítsuk meg a klímaberendezést, hogy megelőzzük az allergiás reakciókat és a hatékonyság csökkenését. Ellenőrizzük a légbeszívó és kivezető nyílásokat, és győződjünk meg arról, hogy nincsenek akadályok, amelyek akadályozhatják a megfelelő légáramlást.
  • Természetes és mesterséges hűtés is használjunk sötétítő függönyökkel vagy árnyékolókkal a napenergia csökkentésére és a belső hőmérséklet csökkentésére. Éjszaka, amikor hűvösebb a külső levegő, nyithatjuk az ablakokat és hagyhatjuk beáramolni a friss levegőt.