Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Nagyon sokan tervezik ilyenkor az utazásukat a Balatonhoz, emiatt a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart és a Budapest-Keszthely közötti Balaton InterCityk, továbbá a Budapest-Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonat is több kocsival közlekedik.

A vonatok vasárnap az ünnepnapra, hétfőn a vasárnapra, kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint járnak.

Öt kilométer sínen múlik, hogy körbe lehessen vonatozni a Balatont

A vasúti pálya megépítése nem lehetetlen feladat, de száz év alatt mégis annak bizonyult. Balatonakarattya és Balatonaliga között a senki földje található, pedig utazási igény lenne, hiszen ott van pár kilométere Siófok kórházzal, bevásárlási és szórakozási lehetőségekkel. Bővebben>>>

Sűrítik a járatokat

A kihasználtságtól függően a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza közötti Nyírség InterCitykhez, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez és a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény IC-khez is több kocsit kapcsolhatnak.

A május közepétől érvényes előszezoni menetrend alapján már sűrűbben közlekednek a vonatok a főváros és a Balaton között, valamint több járat indul oda egyes nyugat-dunántúli városból is.

Sűrűbb és hangosabb hosszú hétvégére számíthat

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén. A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása két napig tartana. Bővebben>>>

Erre figyeljen, aki busszal jár

Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul:

  • pünkösdvasárnap munkaszüneti napon,
  • pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon,
  • kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg a menetrendek.hu oldalon.

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a HÉV járatai a munkaszüneti napokon megszokott menetrend szerint közlekedik, kivéve a H6-os HÉV-et, amely karbantartás miatt május 27-én és 28-án módosított menetrend szerint, megosztott útvonalon jár.