Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vukovich Gabriella irányítása mellett a KSH különös hangsúlyt fektetett a digitális átalakulásra és az adatokhoz való hozzáférés könnyítésére, az adatbiztonságra és az adatvédelmi szabályok betartására. 13 éve alatt Vukovich Gabriella kétségtelenül a KSH emblematikus alakjává vált – írja az Index.

A hivatal jövőbeni vezetője, Kincses Áron eddig mint a hivatal Szakstatisztikai Igazgatóságot irányító elnökhelyettese szakmai körökben elismert szakemberként meghatározó szerepet játszott a hivatal munkájában, jól ismeri a KSH belső működését és prioritásait.

Kincses Áron a Debreceni Egyetem matematika-fizika szakán végzett 2010-ben, majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolájának földrajz-meteorológia doktori programján folytatta, ahol 2010-ben PhD-fokozatot szerzett. 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia doktorává avatták.

Karrierjét a KSH-nál statisztikusként kezdte 2000-ben, majd osztályvezetőként folytatta 2011-től. 2014-től a KSH Életmód-, foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai főosztályának főosztályvezető-helyettese volt, míg 2017-ben elnökhelyettesként folytatta pályafutását a hivatalnál. Mindemellett a Miskolci Egyetem Világ és Regionális Gazdaságtan Intézetében is tevékenykedett 2020 óta mint egyetemi docens.

Tagja volt az Európai Bizottság antidiszkriminációval, egyenlőséggel és sokféleséggel foglalkozó munkacsoportjának, a Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának, valamint az ENSZ Praia City Groupnak.

Kincses Áron többször is elnyerte a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat, emellett Bolyai Emléklapot is átvehetett 2016-ban és 2021-ben. 2015-ben elnöki dicsérettel, 2014-ben Fényes Elek-díjjal tüntették ki.