Új szakaszába lép az Újjáéledő sugárutak elnevezésű városfejlesztési koncepció: a felújított 3-as metró átadása után már nincs szükség buszsávokra a Váci út-Üllői út tengelyen, így a korrekciós munkák, kátyúmentesítés után átalakítják a sávokat. Az ezzel kapcsolatos munkálatok több hétig tartanak – közölteBKK.

A Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Dózsa György út közötti szakaszon a jövőben 2x3 sávon haladhatnak a gépjárművek. A Gogol utca és a Nyugati tér közötti szakaszon új kerékpársávok jönnek létre, a Nyugati téren pedig három új gyalogátkelőhely létesül.

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között visszaáll a metrópótlás előtti forgalmi rend, azaz 2x2 sávon haladhatnak az autók, és mindkét irányban lesz közös busz- és kerékpársáv.

A Deák Ferenc teret és a Kálvin teret összekötő Károly körúton és Múzeum körúton szintén a metrópótlás előtti forgalmi rend lép életbe: 2x1 kerékpársáv és 2x2 forgalmi sáv lesz használható – közölte a BKK.

 

Hitte volna? Átadták a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri megállóit

Befejeződött az M3 metróvonal felújítása, ami azt jelenti, hogy a Lehel tér és Nagyvárad tér is bekapcsolódott az utasforgalomba május 22-én. A két utolsóként felújított állomás az M3 metróvonal különleges szerkezetű és jelentőségű megállóhelyei.