Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Swarovski osztrák ékszergyártó cég vezetése egy év teljes leállás után arra a döntésre jutott, hogy kivonul Oroszországból.

A vezérigazgató, Alexis Nazard szerint a cég képtelen fenntartani a békeidőszakban működő szintet úgy, hogy közben teljesen be van fagyasztva az oroszországi vállalatrész.

Részletek nélkül

„Nem tudjuk fenntartani a befagyasztott működésünket Oroszországban” – nyilatkozta a cég vezérigazgatója az IncRussia lapnak adott interjújában. Nazard szerint az Oroszországból való kivonulásra elsősorban a szankciók és a kereskedelmi korlátozások figyelembevételével kerül sor, de azt nem részletezte, hogy pontosan mikor vonul ki teljesen és azt sem, hogy a cég tervez-e megtartani bármit az oroszországi piacról.

Ahol a legjobban fáj

A márka luxustermékeit a Swarovski AG gyártja, melynek fő gyártóüzeme és központja az ausztriai Wattensben található.

Az Online Market Intelligence mérései alapján a tíz legkedveltebb ékszermárka közül a Swarovski a hatodik az orosz piacon.

A Swarovski 2022. március 4-én jelentette be először kivonulási szándékát, azóta nem folytatnak adás-vételt az országban. A közvetlen indok erre az üzleti lépésre az ukrajnai háború megkezdése volt.