A honvédelmi visszafoglalkoztatás lehetőségéről a DK-s Vadai Ágnes beszélt a birtokába került levelek alapján. Az RTL Híradó érdeklődésére a Honvédelmi Minisztérium az információt megerősítette, és közölte, hogy az esetleges jövőbeni visszafoglalkoztatásra felmérést végeznek az elbocsátottak között.

A programban résztvevők többek között a területvédelmi tartalékos rendszer fejlesztésében, a honvédelmi tárgyak oktatásában, a védelmi ipari feladatokban és a védelmi igazgatás területén kapnának lehetőséget. 

A Honvédelmi Minisztérium igényfelmérést végez a leszereltek között, bár az ellenzéki párt szerint a katonákat el sem kellett volna küldeni, és minden tisztet azonnal vissza kellene venni. Vadai Ágnes azt is elmondta a csatornának, hogy nagyon részletes önéletrajzot kell benyújtania mindazoknak, akik újra a honvédségnek kívánnak dolgozni. Ebben például szerepel az a kérdés, hogy

milyen titkos társaságnak tagja az illető vagy éppen hány gyereket nevel.

szűrést egy olyan külső cégre bízta a Honvédelmi Minisztérium, amely ellen a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint három alkalommal folyt NAV-eljárás és mindössze egyetlen embert foglalkoztat. Nyilvános elérhetőségek és működő honlap híján a vállalkozást az RTL Híradó nem tudta elérni.

A honvédelmi tárca viszont azt írta, hogy három hónapos időtartamra ingyenes megbízási és adatfeldolgozási szerződéssel bíztak meg szakértőt a felmérés elvégzésére.

A katonákat egyébként egy nem nyilvános kormányhatározat alapján lehet visszavenni, külön kormányzati engedéllyel.

A honvédség új vezetője a szittya gondolkodásmódról és a hazafias nevelésről is beszélt

Megtisztelőnek tartja Böröndi Gábor, hogy felkérték a Honvéd Vezérkar főnöke beosztásba. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága a kinevezés előtt hallgatta meg az altábornagyot, aki úgy fogalmazott, egy olyan hadsereg felépítésében gondolkodik, amely rendelkezésre áll és képes hazai, valamint szövetségi környezetben megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek. Bővebben>>>