A magyarországi forgalmazó cég tulajdonos-ügyvezetője a zsámbéki Drivingcamp tesztpályán tartott bemutatón elmondta, hogy

a YOYO, a 100 százalékban elektromos működésű autó 150 kilométeres hatótávval rendelkezik, végsebessége óránként 80 kilométer, cserélhető akkumulátorokkal van felszerelve, és a nagyvárosi közlekedésre kínál környezetbarát alternatívát.

Kishalmi Tibor megjegyezte, hogy a statisztikák alapján az emberek 60-70 kilométert autóznak a nagyobb városokon belül naponta, és ezt a járművet pont erre fejlesztették ki. Az autót az olasz hátterű XEV Cars gyártja, ára Magyarországon a felszereltség függvényében hatmillió forint közelében mozog - mondta Kishalmi Tibor.

Érzelmi bonbon

A Totalcar már tavaly nyáron részletesen bemutatta a kis közlekedő furcsaságot. Azt írták, hogy "borzasztó aranyos, itt-ott nyikorog és még kerékből is több van neki, mint az alkata indokolná: forgalmija szerint környezetkímélő motorkerékpár".
Bővebben -->

Utoléri a benzineseket az elektromos autó: brutáldrága a kötelező biztosítás

Felveszik a villanyautók a versenyt a benzines autók átlagos kgfb-díjaival. Az idén alig több mint 50 ezer forint volt az elektromos személygépkocsik átlagos éves kötelező felelősségbiztosítási (kgfb) átlagdíja. A hagyományos meghajtású kocsik közül a benzinesek átlagdíja megközelítette a 48 ezer forintot, a dízeleké pedig meghaladta az 58 ezer forintot. A cascobiztosításokat nézve a villanyautók éves átlagdíja szintén nem sokkal marad el a benzinesekhez és a dízelesekhez képest. Bővebben -->