500 millió forint: Ismét drágább lett egy stadion

Az NB II-es Budaörs új stadionja már 2016 óta épül, de csak a következő szezonban adják át. Az eredetileg egymilliárd forintos költség 700 millió forint taóból és 300 millió forint önerőből jött össze, utóbbinak egy része pedig önkormányzati támogatás. Most még tovább drágult a beruházás.
Szabó Dániel, 2018. március 17. szombat, 15:29
Fotó: Pixabay

A BSC 2015 óta tervezett és 2016-ban elkezdett stadionépítése, azon belül is az öltözőépület jelentős csúszásban van, tavaly egy időre le is állt - írja a Zoom.hu a beruházásról.

A focicsapat pályájának kivitelezése azért van késésben, mert csak néhány hét múlva fel kerülhetnek fel az újabb elemek a fedett lelátó tetőszerkezetére, és májusban kerülhet fel a műanyag ponyvatető. A pályatest megépítését csak ezután lehet elkezdeni, addig darus gépek mozognak a területen, ahová a gyep kerül majd.

Kiss Károly, a klub elnöke, a portálnak elmondta, hogy az NB II licenszhez kell a pályatest, amivel augusztusra lehet meg az engedély. Addig Tatabányán játszik majd a csapat. Azzal véget érhet a második ütem, a következő ütembe lesz a biztonságtechnikai berendezések kiépítése, ami Kiss Károly szerint nem a klub igénye volt, hanem az MLSZ kérése. Így válik alkalmassá az új stadion utánpótlás- és női válogatott meccsek lebonyolítására.

A költségek úgy alakulnak, hogy az első két ütem 1 milliárd forintba kerül (amelyből 700 millió a tao-rész). A harmadik ütemre még nem áll rendelkezésre a szükséges összeg, amely 500 millió forint lesz.

Korábban a stadionépítések rendszeres kivitelezője, a Pharos 95 dolgozott Budaörsön, de Kiss Károly közölte, hogy már másik cég végzi a kivitelezést.

A fotó illusztráció, forrása: Pixabay.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK