A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Nyilvános pályázaton keres vevőt a Magyar Posta (MP) arra a gödöllői telekre, amelyre korábban zöldmezős beruházással a keleti országrészt kiszolgáló központi levélfeldogozó és logisztikai bázis  felépítését tervezték. Az M3−M31-es autópályák gödöllői csomópontjánál elhelyezkedő, csaknem 41 ezer négyzetméter alapterületű, kivett telephely besorolású, üres, közmű nélküli ipari terület hozzávetőleges értéke információink szerint mintegy 200 millió forint.

Az MP 2009-ben ipariüzem-építési kötelezettséggel vásárolta meg a gödöllői önkormányzattól a területet, s ezzel vélhetően az új tulajdonosnak is számolnia kell. (A megvalósításra és üzemeltetésre korábban közbeszerzési eljárást is kiírt a társaság, ám azt később visszavonta.)

Borbély Gábor, a CB Richard Ellis vezető elemzője az ingatlan piaci fogadtatásával kapcsolatban lapunknak kifejtette, ugyan az elhelyezkedése stratégiailag kiváló, ám éppen a térség dinamikus fejlődése miatt sok ingatlanfejlesztő szerzett errefelé területet és rendelkezik startra kész projektekkel. Így részükről nem várható komolyabb kereslet. A lokáció adottságai azonban mégis megmozgathatják a befektetők fantáziáját, ebben a körben minden az árazáson és a kellően rugalmas kondíciókon múlik. Mindenesetre a piaci helyzet ma már kedvezőbb, mint másfél évvel ezelőtt volt − hangsúlyozta Borbély, mert manapság legalább leülnek tárgyalni az érdeklődők.

A gödöllői levélfeldolgozó és logisztikai központban a tervek szerint 13 ezer négyzetméteren 2,5 millió küldeményt dolgozhattak volna fel 2011 második felétől, a beruházás hatmilliárd forintból valósulhatott volna meg. A küldeményforgalom növekedésének megállása, az elektronizálódás viszont oka fogyottá tette a beruházást.