A családoknak meg kell kapniuk azt a pénzt, amit az EU nekik szánt

Immár nem csak az Európai Bizottság, hanem az egész magyar közvélemény is tudja: a kormány nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy az uniós szabályok nem teszik lehetővé a lakások energiahatékonysági korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatását- írja az LMP.
Napi.hu, 2016. január 29. péntek, 11:11

Az LMP szerint sem a kormányzati hazugság, sem a támogatások eltérítése nem maradhat következmények nélkül: a párt felszólítja a kormány, hogy adja oda a családoknak azt a pénzt, amit az EU nekik szánt.

Októberben a kormány még azt állította: azért nem adhat vissza nem térítendő uniós támogatást a lakások energiahatékonysági korszerűsítéseire mert ezt az EU szabályai nem teszik lehetővé. Időközben nem csak az derült ki, hogy a már elfogadott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban kifejezetten a lakossági szférának szánt támogatások szerepelnek, hanem az is, hogy az Orbán-kabinet konkrétan 50 ezer lakás felújítását vállalta a kapott pénzből, és ha ez nem történik meg, akkor a kormány által eltérített támogatásokat vissza kell fizetni.

Az LMP szerint a helyzet egyértelmű: hiába szeretne a kormány az intézményeknek kedvezni, ez a pénz a jövedelmekhez képest még mindig kiemelkedően magas energiaszámlát fizető, tömeges energiaszegénységben élő magyar családokat illeti. Ha a kormány másra akarja költeni, akkor több éves késedelmet és hatalmas büntetést kockáztat - mindezt az emberek és az ország kárára.

A fideszes politika láthatóan arra irányul, hogy senkit ne engedjen ki a formálódó rezsiholding markából. Az LMP azt várja a kormánytól, hogy ne egy újabb posztkommunista állami monopólium felállítására fordítsa a forrásokat, hanem az energiahatékonyság növelésére, a megújulókra és az energiafüggetlenségre épülő, mellesleg az EU pénzéből finanszírozható új energiapolitikára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ezt-neked, 2016.01.29 14:48

@enapi: "Meg is kapják!!! Pontosan úgy, ahogyan az előírásban szerepel.
Az állam ingyen elvégzi az energiamegtakarításokhoz szükséges építészeti feladatokat az arra jogosultaknál."

"Minek köp abba tálba ahonnan eszik?...régi dakota közmondás."

Ez így együtt oly szép kerek egészet alkot, hogy már semmilyen magyarázatra nincs szükség!:)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

enapi, 2016.01.29 14:28

Meg is kapják!!! Pontosan úgy, ahogyan az előírásban szerepel.
Az állam ingyen elvégzi az energiamegtakarításokhoz szükséges építészeti feladatokat az arra jogosultaknál.
Nem pénzt ad a kezekbe akiket Gyurcsányék megvezettek a devizaalapú forint hitelekkel meg átvert emberek kezébe akiket megszívattak a szocpol csalók.
A zemberek buták és átverhetőek: a gonosz kivitelezők elsimicskáznák az egészt.
Így meg tuti, hogy be is lesz szigetelve amire az unió pénzt adott.
Ja, az is tuti, hogy nem simicskás cégek által.
Azt meg simicsk kúrta el saját magának.
Minek köp abba tálba ahonnan eszik?...régi dakota közmondás.
Tanulhatott volna belőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cila001, 2016.01.29 14:01

Kérdezem!!Mikor mondott igatat??Az sem igaz amit kérdeznek!!
G.orbán agybeteg,notórius hazudozó,már simicskát is átverte amikor együtt katonáskodtak!!
Mint tanult ügynök ebből élet,és él a mai napig!!
Régi ügynök családban nőtt fel,komcsi,besúgó volt, az egész G.orbán pereputty!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html