A Fidesz 460 millióért újíttatja fel székházát

Korábban szeptember végére tervezték a Fidesz Lendvay utcai székháza felújításának befejezését, ám az csak az október 2-i kvótaellenes népszavazás után fejeződik be. A Népszabadság szerint nem szeretnék borzolni a kedélyeket a referendum előtt egy „csillogó" Fidesz-székház átadásával.
Napi.hu, 2016. szeptember 5. hétfő, 09:02
Fotó: Napi.hu

csúszik a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának a felújítása. Az a legvalószínűbb, hogy azt október végén adják át - tudta meg a Népszabadság Kubatov Gábortól, a kormánypárt ügyvezető alelnökétől. Áprilisban Kubatov a Magyar Hírlapnak még azt mondta: "szeptember végére el kell készülni a munkával. Ez azt jelenti, hogy mindössze hat hónapja van az építőnek".

A Fidesz-székházon olvasható tábla szerint az átadás tervezett határideje november eleje.

Azt, hogy ehhez képest miért csúszik a székházfelújítás befejezése, illetve hogy miért az Orbán Viktor által személyesen kezdeményezett népszavazás a "határkő", a kormányoldal egyik politikusa azzal magyarázta: "Nyilván, mert ilyen ütemben haladnak az építkezési munkálatok".

Másrészt viszont nem szeretnék borzolni a kedélyeket a referendum előtt egy "csillogó" Fidesz-székház átadásával - jegyzi meg a napilap. A felújítást a milliárdos Garancsi István cége, a Market Zrt. végzi 460 millió forintért. Nem írtak ki közbeszerzést, meghívásos tender volt négy magyar cég számára. A Market építette az FTC-stadiont, de Garancsi cége számára nagy biznisz a jövő nyári vizes világbajnokság helyszíneinek, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának a felépítése is.

A Fideszben annak a lehetőségét is szeretnék kizárni, hogy esetleg valamelyik ellenzéki erő a Lendvay utcai székház elé szervezzen a népszavazás előtt kormányellenes demonstrációt - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK