Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Programot dolgoz ki a Fidesz budapesti választmánya, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak, a finanszírozáshoz pedig a kormány támogatását kéri - közölte Kocsis Máté, a testület elnöke, józsefvárosi polgármester és Riz Levente, Rákosmente polgármestere.

A Fidesz budapesti választmányának a héten tartott ülésén részt vett Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is, aki megerősítette, a kormány partner a jövőbeni fővárosi fejlesztésekben - közölte a VIII. kerület polgármestere az MTI tudósítása szerint.

Szerinte 1990 óta a Fidesz-KDNP politikai közössége tette a legtöbbet Budapestért, "és ebből a pozíciónkból nem is szeretnénk alább adni" - hangsúlyozta a választmányi elnök.

A fővárosi Fidesz a budapesti fejlesztési programját folyamatosan bővíteni fogja, amihez kormányzati támogatást kapott - mondta Kocsis Máté, a tervek közül elsőként beszámolva a földutak aszfaltozására vonatkozó elképzelésükről, amelyhez nyár végére ütem- és finanszírozási tervet dolgoznak ki, a megvalósítás pedig jövőre meg is kezdődhet.

Erre költene a kormány 65 milliárd forintot

A 313 kilométernyi fővárosi belterületi földút - amelyből a legtöbb, 80 kilométer Rákosmentén van - leaszfaltozása a becslések szerint 65 milliárd forintba kerül - közölte Riz Levente. A 313-ból 42 kilométerre már most megvan a jogerős építési engedély - tette hozzá a XVII. kerület polgármestere.

A 3-as metró felújítására vonatkozó kérdésre Kocsis Máté azt válaszolta: "a 3-as metrót fel fogjuk újítani", és ebben Tarlós István főpolgármester számíthat a kerületi fideszes polgármesterek együttműködésére. A metró állapota tovább nem tűri a felújítás elhalasztását.

A Nyugati téri felüljáró esetleges elbontásával kapcsolatos felvetésre a józsefvárosi polgármester úgy reagált: van ilyen elképzelés, de végleges döntés még nincs az ügyben - írta az MTI.

Kép forrása: Pixabay