A fővárosban nagyobb a kereslet az "extrák" iránt

A luxuslakások iránt nem csökkent a kereslet, annak ellenére, hogy az elmúlt évben sokkal kevesebb ingatlant sikerült eladni, mint azelőtt. Tavaly 57 és félezer új lakás építésére adtak ki engedélyt, ami közel 2000-el volt kevesebb, mint az előző évben.
-x-, 2005. május 10. kedd, 07:02
Fotó:


Ezen belül a luxuskivitelű, magas presztízsű lakások iránti kereslet továbbra is élénkülést mutat - nyilatkozta Szili Balázs, a Prestige Towers marketing és értékesítési igazgatója.

A luxus iránt elsősorban a fővárosiak érdeklődnek, míg más régiókban az átlagos lakások iránti kereslet is erősen visszaesett. Az első negyedévben például a dél-dunántúli régióban 42%-al csökkent a kiadott építési engedélyek száma, de visszaesett az építési kedv az alföldi régióban (-27%) és a Nyugat-Dunántúlon is (-36%) - hivatkozott a kutatási eredményekre Szili Balázs.

Éppen ezért nem véletlen, hogy a Transelektro csoport Budapesten kezdi meg az ország legnagyobb luxus lakóparkjának értékesítését. A Duna Pláza mellett, a Duna partján épül a szállodai szolgáltatásokkal rendelkező "waterfront" stílusú Prestige Towers épületkomplexum. A közel ötmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően 4 egyedi stílusú, 7-8-9 szintes, impozáns torony épül fel, amelyben összesen 136 lakás kap majd helyet. Az ilyen luxuslakások iránt akkora az érdeklődés, hogy az egy hónapos előértékesítési kampány során, a lakások tíz százalékát már eladták, amely igen jó aránynak módható. Nem véletlenül, hiszen a leendő lakóknak olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyekkel más lakóparkok nem rendelkeznek. Itt a saját kávézó, több típusú szauna, kültéri medence, fitneszterem vagy akár a saját yacht kikötő már nem lesz luxus. De az sem, ha valaki igénybe szeretné venni a ház sofőrszolgálatát, amely BMW-vel szállítja haza azokat, akik nem akarják magukat vezetéssel terhelni a fővárosi dugóban. Sőt az itt lakóknak nem kell aggódniuk a szobanövények locsolása, vagy kis házi kedvenceik gondozása miatt sem. Az online bevásárlórendszer pedig gondoskodik, hogy mindig tele legyen a hűtő.

Mindemellett lakást vásárolni ezen a környéken jó befektetést is jelent, két nemzetközi befektetőcég is dolgozik azon, hogyan is hasznosítsák a Prestige Towers közelében található területeket. Az már szinte biztos, hogy multifunkcionális konferencia- és kiállítóközpont, szálloda, valamint szabadidőközpont is épül a szomszédságban, amelyek várhatóan erősen megemelik majd a környék ingatlanárait.

HOZZÁSZÓLÁSOK