A Klebelsberg Központ lőtereket építtetne az iskolákba

Levélben érdeklődik az iskoláknál a Klebelsberg Központ arról, hogy van-e olyan alkalmas hatszor tizenöt méteres terület az iskolán belül vagy az iskola mellett, ahol lőteret lehetne kialakítani, számolt be híradójában az RTL Klub.
Papp Zsolt, 2017. június 14. szerda, 10:46
Fotó: Napi.hu

Elférne-e egy lőtér az iskolában vagy az udvarán - erről érdeklődött a Klebelsberg központ az intézményeknél. A napokban levelet küldtek az iskolaigazgatóknak, amiben az áll, legalább hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területekre lenne szükség. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez veszélyes. Arról, hogy felmérik a lehetőségeket, már márciusban beszélt Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár, szerintük egyébként a lövészet mindenképpen csak választható szakkörként jönne szóba az iskolákban - tudósított az RTL Klub híradója.

A döntés előzménye a kormány 2016 decemberi döntése - amikor minden előzetes társadalmi egyeztetés nélkül - a kormány arról döntött, hogy minden járásban egy lőteret építettnek. Ez 197 lőtér építését jelentené, és elvileg 27 milliárd forintot meg is szavaztak rá. Az ötlet Orbán Viktoré. Az ügyben azóta sem történt érdemi egyeztetés, így nem tudni, hogy a kormányon kívül van-e a projektnek társadalmi támogatottsága. Más kérdés, hogy ezen "nemzeti" lőtereket az építés után működtetni kell, ehhez szakszemélyzet, illetve fegyverek, muníció szükséges.

Az viszont további erkölcsi és jogi kérdéseket vett fel, hogy egy lőtérnek van-e helye közoktatási intézményben.

(MTI Fotó: Varga György)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gabiiii, 2017.06.14 11:34

Aki optimista az angolul tanul, aki pesszimista az kínaiul, aki realista, az lőni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html