A kormány bejelentette, mégsem lépett - mi zajlik a háttérben?

Habár Lázár János novemberben bejelentette, hogy az állam megveszi a fővárostól a hányatott sorsú Bálna épületet, a határidőig mégsem tett rá ajánlatot. A pályázati irányár 11 milliárd forint volt.
Domokos Erika, 2018. január 18. csütörtök, 11:02
Fotó: Napi.hu

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a november végi kormányinfón jelentette be, hogy "a Bálna nevezetű fővárosi intézményt meg fogjuk vásárolni a fővárosi önkormányzattól a Nemzeti Turisztikai Ügynökség számára".

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy senki nem adott be ajánlatot a pesti Duna-parti - az egykori közraktárakból kialakított - üvegépítményre a múlt év végi határidőig, így az értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult. Ezt Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója közölte a lappal. Az önkormányzati társaság a Fővárosi Közgyűlés következő, jövő szerdai ülésén számol be a részletekről.

Az épületet 11 milliárd forintért hirdették meg eladásra.

A pályázat érdekessége, hogy Lázár bejelentése ellenére semelyik kormányzati szereplő még csak nem is érdeklődött az adásvételről az illetékeseknél. Ahogyan nem jelentkezett a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank sem, amely korábban szintén elképzelhetőnek tartotta az ingatlan megvásárlását oktatási, kiállítási célokra - jegyzi meg cikkében a napilap.

(A Bálna rendezvényközpontként gyakran ad helyet a Fidesz pártrendezvényeinek is - a szerk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK