Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a november végi kormányinfón jelentette be, hogy "a Bálna nevezetű fővárosi intézményt meg fogjuk vásárolni a fővárosi önkormányzattól a Nemzeti Turisztikai Ügynökség számára".

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy senki nem adott be ajánlatot a pesti Duna-parti - az egykori közraktárakból kialakított - üvegépítményre a múlt év végi határidőig, így az értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult. Ezt Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója közölte a lappal. Az önkormányzati társaság a Fővárosi Közgyűlés következő, jövő szerdai ülésén számol be a részletekről.

Az épületet 11 milliárd forintért hirdették meg eladásra.

A pályázat érdekessége, hogy Lázár bejelentése ellenére semelyik kormányzati szereplő még csak nem is érdeklődött az adásvételről az illetékeseknél. Ahogyan nem jelentkezett a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank sem, amely korábban szintén elképzelhetőnek tartotta az ingatlan megvásárlását oktatási, kiállítási célokra - jegyzi meg cikkében a napilap.

(A Bálna rendezvényközpontként gyakran ad helyet a Fidesz pártrendezvényeinek is - a szerk.)