A Lánchidat 2020-ig lezárják időszakosan

Az Alagút és a Lánchíd közötti rész felújítása 2-2,5 évet vesz majd igénybe – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Régi-új elemek is felkerülnek majd a hídra a felújítás során.
Domokos Erika, 2017. július 24. hétfő, 17:32
Fotó: Napi.hu

"Ez egy körülbelül 2-2,5 éves folyamat. Nagyon komplex és bonyolult, mert a városnak egy fontos szerepet betöltő hálózati elemét kell felújítani" - közölte Dabóczi Kálmán, hozzátéve, hogy hétvégenként le is lehet zárni a Lánchidat anélkül, hogy érdemi fennakadást okozna a rendszerben.

A Lánchidat is elérte a visszaépítési láz

"Most jutottunk el oda, hogy egy komplex felújítással a világháború előtti díszítéseket, a háromlábú kandelábereket és az összes nem öncélúan historizáló elemet visszaállítsuk, és így egy sokkal szebb híddá váljon" - mondta a BKK-vezér az InfoRádióban.

"Az új díszvilágítás modern, korszerű, többféle szín- és világítástechnikai beállítást tesz majd lehetővé. Így minden nemzeti ünnepre vagy nagy eseményre más-más megvilágítása lehet a Lánchídnak."

Az időzítéssel kapcsolatban elmondta: "2017 harmadik negyedévére szeretnénk a kivitelezési közbeszerzési felhívással megjelenni, ami azt jelenti, hogy a kivitelezés körülbelül 2018-ban kezdődhet meg. Ettől kezdve 2-2,5 évig tart a felújítás".

HOZZÁSZÓLÁSOK