Nyitásra 90 százalék fölé emelkedhet a KÖKI telítettsége - mondta egy mai sajtótájékoztatón a fejlesztő R-CO Zrt. pénzügyi és kereskedelmi  igazgatója. Jelenleg a foglaltság több mint 80 százalékos, azonban több nagy bérlővel már megszületett a megállapodás a szerződés kereteiről, s csak az aláírás maradt hátra. Ez július közepéig lezajlik, s  nyitásra már majdnem megtelik a ház  -  tette hozzá László Márton.

Az 59 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület legnagyobb bérlője  az OBI. A barkácsáruház két szinten, 12 ezer négyzetméteren rendezkedik be. Közepes nagyságú, ötezer négyzetméteres  üzletet foglal el a Tesco, s megtaláhatóak lesznek a plázákban megszokott divatmárkák is.

A bérleti díjakról László Márton annyit mondott, hogy nagyjából az Árkád színvonalához hasonló, közepes szint elérésére törekedtek.Mozi nem várja a betérőket, viszont a tetőkertben a csillebércihez hasonló kalandarkot építenek. Ez a tetőkert rendezvényközpontként is működhet, s nyaranta szabdtéri mozinak is helyet adhat.

A nagy bevásárlóközpontok között egyedülálló módon egészen kis alapterületű, 10-20 négyzetméteres boltokat is kialakítanak, amelyekre alacsonyabb tarifával  szerződnek. Ezeket főleg azok a kiskereskedők, vendéglátósok veszik igénybe, akik korábban is a metró körül, az átvezető hídon működtették üzletüket, és ragaszkodnak a környékhez.