A szakemberhiány miatt terjed a gagyi munkavégzés

Az építőipari szakemberhiány miatt sokszor az elvártnál silányabb az elvégzett munkák minősége. Gyakran szakképesítés nélkül vállalnak el olyan megbízást, amihez sem a tudásuk, sem a tapasztalatuk nem elegendő, így az egyébként kiváló minőségű termékeket sem használják fel szakszerűen - hívja fel a figyelmet a hideg és meleg burkolati segédanyagokat, ragasztókat gyártó Murexin Kft. vezetője.
Szepesi Anita, 2018. január 26. péntek, 11:20
Fotó: MTI/EPA

Tavaly tíz százalékkal növelte belföldi értékesítését  - a cég történetében először 3 milliárd feletti forgalmat ért el - a Murexin Kft., a 2018-as év  pedig további növekedést hozhat a cég számára meghatározó hideg és meleg burkolati segédanyagok, ragasztók piacán. Czili Aladár ügyvezető igazgató a cég közleményében kifejti, az alapanyagok, kemikáliák áremelkedése jelentős volt az elmúlt év folyamán, melyeket a késztermékben realizálni kell, ami 5-10 százalékos áremelkedést kényszerít ki.

Az építőipari boom hatására az ágazatban gyakorlatilag megszűnt az elmúlt évtizedekben megszokott szezonalitás, a munkálatok most, télen sem álltak le. Az ügyvezető szerint azonban a felfutásnak árnyoldala is van: az egyre égetőbb szakemberhiány hatására az elvártnál silányabb az elvégzett munkák minősége, mindez annak tudható be, hogy a szakképesítéssel nem rendelkezők is elvállalnak olyan munkát, melyhez alaposabb ismeret, gyakorlat és rutin kellene. Így az egyébként kiváló minőségű termékeket sem használják fel szakszerűen.

A vállalat ezért továbbfejleszti magyarországi K+F részlegét, hogy új termékeivel alkalmazkodjon a hazai szakemberhiányhoz - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mandokilaci, 2018.01.29 07:33

Rossz építési technológiát alkalmaznak Magyarországon ,elmaradott nagyon.Fele ennyi ember olcsóbban gyorsabban és minőséget tudna termelni ha átállnának.Mellé ezt az alvállalkozós " lepasszolásokat " is meg kéne szüntettetni. Nincs szükség 100 000 cégre elég lenn 2000 komoly szakmailag komoly cég !Akik meg alvállalkozóként SEMMIT nem csinálnak ,mint felvállalják és megcsináltatják tehénpásztorokkal ki kell iktatni !Azonnal be állhatnának ők is melózni.Hollandiában a vállalkozó társul egy másikkal és ők végzik a munkát alkalmazottnak kevés van mivel nem lehet levenni a melósokat .Mivel a bér ágazati és ha megfizeti akkor nem nyer rajta !https://www.youtube.com/watch?v=iK0HecYZalw
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lamlam, 2018.01.26 18:01

Tökéletesen igaza van a Murexin vezetőjének . De azt is tudni kell hogy az építőiparban mindig is nyomott árakon dolgoznak /dolgoztak még a szakemberek is . Jelen időben , szakmunkáshiánnyal küzdő ép.cégek csak magasabb bérekkel tudják megtartani a munkásaikat .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html