A ZÁÉV több mint hárommilliárdért építi a Kézilabda Akadémiát

A tavaly tulajdonost cserélt - az új tulajdonos személye azóta sem ismert - ZÁÉV Zrt. nyerte meg a Nemzeti Kézilabda Akadémia kialakítására kiírt második közbeszerzést is.
Napi.hu, 2016. január 18. hétfő, 15:36
Fotó: Napi.hu

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 490 millió forintnál kissé magasabb összegben, nettó 1 milliárd 513 millió forintért a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia szállás- és kiszolgáló épületeinek átalakítását, felújítását, továbbá új portaépületet kell építenie, a balatonboglári Kodály Zoltán utcában - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Sportközpontok (NSK) írta ki. Az ajánlatot tett további négy cég, az EB Hungary Invest Kft., a "Jánosik és társai" Ipari, Szolgáltató és Karbantartó Kft., a Kalotherm Építőipari Zrt., továbbá a Magyar Építő Zrt. - írta az MTI.

A ZÁÉV a szintén zalaegerszegi Szabau Invest Kft.-vel közösen tavaly áprilisban megnyerte a NSK tenderét a Nemzeti Kézilabda Akadémia új sportcsarnokának építésére is. A cégek nettó 1,726 milliárd forintért vállalták a kivitelezést, a szerződés előzetesen becsült értéke nettó 1,92 milliárd forint volt.

A magasépítési fővállalkozóként és generálkivitelezőként is működő, de közműépítésekben és műemléki felújításokban is reszt vevő ZÁÉV új tulajdonosa a nyilvános cégadatok szerint egy bizalmi vagyonkezelő cég (Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt.), amelynek élén a volt vezérigazgató és résztulajdonos, Peresztegi Imre áll - azonban hogy ő kit képvisel, nem derül ki az adatokból. A régi-új cégvezető korábban megerősítette lapunknak a vállalat eladásának hírét, de nem közölte, ki/kik az új tulajdonosok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.01.19 10:10

Az Orbán nevű pszichopata figura így járatja le az akadémia szó valódi értékét. Az akadémia szó mára már Mo-n egyet jelent a pénzlenyúlással, a gazemberséggel. Példa van rá ezerrel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html