Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 490 millió forintnál kissé magasabb összegben, nettó 1 milliárd 513 millió forintért a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia szállás- és kiszolgáló épületeinek átalakítását, felújítását, továbbá új portaépületet kell építenie, a balatonboglári Kodály Zoltán utcában - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Sportközpontok (NSK) írta ki. Az ajánlatot tett további négy cég, az EB Hungary Invest Kft., a "Jánosik és társai" Ipari, Szolgáltató és Karbantartó Kft., a Kalotherm Építőipari Zrt., továbbá a Magyar Építő Zrt. - írta az MTI.

A ZÁÉV a szintén zalaegerszegi Szabau Invest Kft.-vel közösen tavaly áprilisban megnyerte a NSK tenderét a Nemzeti Kézilabda Akadémia új sportcsarnokának építésére is. A cégek nettó 1,726 milliárd forintért vállalták a kivitelezést, a szerződés előzetesen becsült értéke nettó 1,92 milliárd forint volt.

A magasépítési fővállalkozóként és generálkivitelezőként is működő, de közműépítésekben és műemléki felújításokban is reszt vevő ZÁÉV új tulajdonosa a nyilvános cégadatok szerint egy bizalmi vagyonkezelő cég (Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt.), amelynek élén a volt vezérigazgató és résztulajdonos, Peresztegi Imre áll - azonban hogy ő kit képvisel, nem derül ki az adatokból. A régi-új cégvezető korábban megerősítette lapunknak a vállalat eladásának hírét, de nem közölte, ki/kik az új tulajdonosok.