Adrenalinföccsöt kap a lengyel gazdaság

A lengyel államvasutak ingatlanjai hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban a fejlesztésre, tavaly egy részüket már ki is használták az állami lakásépítési program program keretében.
Barabás Júlia, 2018. április 20. péntek, 16:36
Fotó: Pixabay

A lengyel államvasutak (PKP) nemsokára ingatlanfejlesztővé válhat - adta hírül a Business Insider Polska. Együttműködést kezdtek ugyanis a Polski Holding Nieruchomoscival (azaz, a lengyel ingatlan holdinggal), az Xcity Investmennel, Illetve a Chopin Airport Developmenttel az ingatlanjaik hasznosítása területén.

Néhány héten belül megjelenhetnek az első javaslatok azzal kapcsolatban, hol kezdjenek ingatlanfejlesztésbe egy-egy városban. Varsóban például lehetséges, hogy a város szívében lévő Aleja Jerozolimskie környékén fognak építkezni. Ott ugyanis irodaházak sorai vannak, viszont hiányoznak az azokat is kiszolgáló szállodák.

A fejlesztések módszere az lesz, hogy önálló vállalatokat hoznak létre, amelyekbe a PKP beviszi az ingatlanjait, a Polskie Holding Nieruchomosci biztosítja majd a finanszírozást, a know-how-t. Ebbe kapcsolódik bele később a Xcity Investment. A PKP nem zárja ki, hogy beszáll hotelépítések finanszírozásába is.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK