Albérletek: újraindult a drágulás

A járvány első hullámakor tapasztalható volt az árak visszaesése az albérletpiacon, de júliusra már visszatértek a díjak a korábbi, magas szintekre.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 4. péntek, 10:05
Fotó: Unsplash

Továbbra is vonzóak az új építésű albérletek a tanévkezdő egyetemistáknak. Járvány ide-oda, a külföldiek mellett a hazai egyetemisták is megrohamozzák tanévkezdéskor az új építésű albérleteket - mutat rá Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia elemzése.

A Cordia Property Management által kezelt új építésű ingatlanok kétharmadát egyetemisták veszik ki, akiknek többsége külföldi fiatal, harmaduk pedig magyar hallgató. A belvárosi lokációk továbbra is a legkeresettebb a diákoknál, akiknél a Corvin Sétány és a Rózsa utca a legnépszerűbb célpont, azonban egyre többen választják a központhoz közeli, XIII. kerületi Young City projektet is. Az albérlők 1 évre kötelezik el magukat az adott lakás mellett, és általában legalább egy alkalommal szerződést is hosszabbítanak. Míg a magyarok a garzont, addig a külföldiek inkább az egy hálószobás albérleteket részesítik előnyben.

A vállalat adatai alapján, a veszélyhelyzet ideje alatt ebben a szegmensben is némileg érezhető volt a teljes albérleti piacon tapasztalható visszaesés, azonban júliusra már visszatértek a díjak az év eleji szintre.

"Az új építésű albérletpiac nem csupán a diákok számára vonzó, mivel számos fiatal, pár és család is ebben a kategóriában keres otthont, akár hosszabb távra. Így a befektetőknek érdemes mind a főváros belső kerületeiben, mind a külváros népszerűnek számító lakóparkjaiban is gondolkodniuk, és eszerint bővíteniük portfóliójukat" - értékelte a kutatás eredményeit Görög Áron, a Cordia marketing- és értékesítési igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.09.04 20:22

Azt pár hónap és a sok pénzéhes kapzsi önző nyerészkedő patkány hoppon marad és pofára esik, mert kutyának nem kell a drága szara... akkor majd szépen lesunnyogják az árakat ismét...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html