Egekbe szöktek a legmenőbb londoni városrészek, Mayfair és Chelsea lakásbérleti díjai, mivel a közel-keleti királyi családok, az orosz oligarchák, afrikai államfők, vagy az ázsiai üzletemberek egyetemista gyermekei szinte bármekkora összeget kifizetnek, így a legdrágább lakásokba ők költöznek a bankárok helyére - állítják a helyi ingatlanügynökök.

Egy London központjában lévő portfólióval rendelkező ingatlanos elmondta, a diákok bérlése uralja a piacot a cégnél, a heti 600, vagy havi 2500 fontnál is drágábban kiadó ingatlanok csaknem felét ők foglalják el. A legtöbb egyetemistának már egy átlagos londoni társasházi lakás heti 170 fontos bérleti díja - ami heti 6 vacsora költségét is tartalmazza - is borzasztóan drágának tűnik. De egy a Mayfair szívében működő ügynök szerint ezen a nyáron nagyon megszaporodott a gazdag küllföldi diákok száma, aminek következtében a heti 170 és 1000 font között bérelhető lakásainak több mint egyharmadát már ők foglalják el.

Ezek a hallgatók majdnem mind Közel-Keletről, Indiából, illetve Ázsiából származnak, s Londonban tanulva biztonságos luxuskörnyezetre vágynak, amiért sokat hajlandóak áldozni. Az sem ritka, hogy akár heti 2000 fontnál is többet, azaz évi 104 ezer fontot meghaladó összeget fizetnek a bérlésért. Egy másik ingatlanos arról számolt be, hogy a külföldi diákok egy hálószobás lakásokat keresnek heti 1000 ezer fontért,  és gyakran az egész évet előre kifizetik.

A bérleti piac főszezonja  a nyár, ilyenkor jócskán megcsappan ez a készlet megfogyatkozik. Sok egyetemista az Imperial College-ban tanul, és olyan közel akar lakni az egyetemhez, amennyire csak lehetséges, ez viszont jelentős keresletet gerjeszt Kensington déli részén, ahol Anglia szerte a legmagasabbak az árak, egy átlagos lakás is több mint egymillió fontba kerül.