Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külügyi tárca által felügyelt, az eredeti küldetése szerint a magyar exportőröket segíteni hivatott Eximbank Andy Vajna TV2-vásárlási és televízió-üzemeltetési hitele (összesen 8 milliárd forint), illetve Garancsi István "gátépítési" kölcsöne (16,5 milliárd forint) után újabb nagyvonalú belföldi támogatást nyújt. A 21,95 millió eurós (6,85 milliárd forintos) "versenyképességet javító belföldi beruházási hitel" kedvezményezettje a Párisi udvart megszerző és luxushotellé, üzletközponttá alakító arab szállodás csapat - írja a Heti Válasz.

A Párizs Property Kft.-t birtokló, a budapesti Műegyetemen végzett, emírségi illetőségű Majdi Ayeshről van szó, aki mögött kezesként ott áll a Ferenciek terei projekt menedzsmentfeladatait ellátó Parisi Udvar Hotel Kft. Az utóbbi két tulajdonosa a palesztin származású - de Jordániából érkezett - Zuhair Awad és Sameer Hamdan. Ugyanez a Mellow Mood "márkanéven" futó páros üzemelteti a szomszédos Buddha-Bar luxusszállót a Klotild-palotában - és még tucatnyi egyéb hotelt - olvasható a Válasz.hu-n.

A Mellow Mood Group a több éve üresen álló Párizsi Udvar tulajdonjogát 2,1 milliárd forintért vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. Az értékesítési pályázaton a csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. indult. A tulajdonosok korábbi bejelentése szerint a vételárral együtt 12 milliárd forintot költenek az ingatlan felújítására. Más információk szerint 8 milliárd forintból alakítják ki a 120 szobás ötcsillagos szállodát az épületben.

Április közepén az Eximbank részéről Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá az arab befektetőkkel a vonatkozó szerződéseket - ő a Párisi udvar 2014-es értékesítésekor még a Rogán Antal-féle belvárosi önkormányzat (az ingatan eladója) alpolgármestere volt. A már futó felújítási projekt kivitelezője a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Építő Zrt. - hívja fel a figyelmet a portál.