Állatbarát iroda nyílik Budán

Háziállat-barát coworking (közösségi) iroda nyílik Budán. Az irodisták külön engedély nélkül járhatnak dolgozni házi kedvenceikkel, sőt kifejezetten biztatják is őket, hogy kutyáikat nyugodtan vigyék magukkal a munkahelyükre.
NAPI, 2011. június 21. kedd, 11:37
Fotó:

A budapesti irodaházakban nem különösebben szeretik, ha az ott dolgozók háziállataikat is beviszik a munkahelyükre. Ezen kíván változtatni a MyCorporation The Smart Office coworking, amely a budai Krisztinavárosban nyitja meg az első olyan irodáját, ahova a házi kedvencek is beférnek.


Ma Magyarországon hajmeresztő elképzelésnek számít, ha valaki a munkahelyére négylábú lakótársát is be akarja vinni. Mi viszont kifejezetten örülünk, ha közösségünk tagjai, bérlőink kedvenc állataikat is behozzák - magyarázza Tóth Zsófia, a MyCorporation iroda vezetője.

A coworking munkafilozófiájának alapja a liberális hozzáállás, és fontos, hogy kinek mire van szüksége a napi munkája során ahhoz hogy jól érezze magát, és még hatékonyabban tudjon dolgozni. Köztudott, hogy az állatok jelenléte a munkahelyen nemcsak pozitívan hat a dolgozók munkakedvére, de négylábú barátaink jelenléte a feszültséget is mérsékelheti.

A munkával járó stresszt csökkenti, ha velünk van a kedvencünk. Nem kell kutyánk kedvéért hazasietnünk, szabadabban bánhatunk munkaidőnkkel is. Ráadásul sokkal jobb hangulatú az a munkahely, amely befogadja a házi állatokat is - magyarázza Tóth Zsófia.

Egy coworking irodába a bérlők eleve szabadabb, együttműködőbb szemlélettel érkeznek, toleránsabbak a szigorú korlátok nélküli önszerveződő dolgok iránt. Az állatok jelenléte esetén is ugyanazokat a magatartási szabályokat kell betartani, mint amilyeneket egyébként is követünk. Viszont vidámabb, fesztelenebb lesz a hangulat ott, ahol a háziállatok is jelen lehetnek - mondja Tóth Zsófia.

HOZZÁSZÓLÁSOK