Andrássy úti palotát vett 2,2 milliárdért Mészáros cége

Megállapodást kötött az Appeninn Holding Nyrt. az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésére – tette közzé a társaság a BÉT honlapján. Az ’A’ kategóriás irodaház, a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásával kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. A vételár közel 2,2 milliárd forint (7 millió euró).
Szepesi Anita, 2018. február 9. péntek, 10:03
Fotó: Napi.hu

Megvásárolja a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészét a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető  Appeninn Holding Nyrt. , így a cég közvetett tulajdonába kerül az Andrássy út 59. szám alatt található irodaház. Az április végén záruló ügyletről szóló megállapodást pénteken jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A 2 400 négyzetméter hasznos területű, neoreneszánsz stílusú Andrássy-palota 1882-ben épült. Az Oktogon közelében fekvő történelmi épületet 2001-ben alakították 'A' kategóriás irodaházzá. Az adásvétel lezárását követően az Appeninn Holdig az ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a társaság menedzsmentje.

A közel 2,2 milliárd forintos (7 millió eurós) ügylet finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kevéssel több, mint 622 millió forint (2 millió euró) kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelését az Appeninn Holding zárt körben kibocsátott új részvény forgalomba hozatalával egyenlíti ki. A társaság igazgatótanácsa az alaptőke-emelés során a csütörtöki (2018. február 8.), 660 forintos záróárfolyamon rögzíti az új részvények kibocsátási értékét.

A közlemény szerint az Appeninn Holding az új tulajdonos stratégiája szerint arra törekszik, hogy a társaság tulajdonában lévő portfóliót magas jövedelemtermelő képességű ingatlanokkal bővítse. Ebbe a stratégiába illeszkedik az Appeninn prémium kategóriás irodaház-portfóliójának elmúlt hónapokban zajló folyamatos bővítése is. A társaság januári bejelentése szerint 4,6 milliárd forintos értéken megszerzi az Ü48 irodaházat, illetve rövid időn belül már a második műemléki környezetben fekvő Andrássy úti 'A' kategóriás ingatlant vásárolja meg.

Szintén az említett növekedési stratégia részeként nyitott a retail-piac felé az Appeninn Holding: a társaság csütörtökön jelentette be, hogy 4,5 milliárd forintért 18 kereskedelmi ingatlant vásárol az Erste Alapkezelő két alapjától, melyet hosszú távú szerződés alapján a SPAR Magyarország bérel.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.02.11 12:09

VOna Gábor sok évvel ezelőtt cigány bűnözésről beszélt. Az események őt igazolták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.02.10 19:44

@AgiHugi:
Oh a nemzet vállalkozója, a zseniális pénzcsináló a világ leggyorsabban gazdagodó embere bevásárol.
Nyilván már sokaknak tele van Mészárossal a bugyra.
Ezért jössz te fideszes katonaként ellentámadást indítva.
Tele helyesírási hibákkal, ékezet nyista, hadd higgyék nem is vagy fideszes troll. Hozod itt a rágalmakat egy politikai ellenfélre. Totális győzelmet kell aratni a gazembereknek, a gyűlöletkeltőknek, a hazugoknak a tolvajoknak.
Remélem nem lesz meg a többségük sem
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

AgiHugi, 2018.02.10 18:58

Ha mar ingatlan, akkor szivesen bennem, ha oglalkoznanak Karacsony Gergely miniszterelnik jelolt Zugloi ingatlanszerzesevel. Az ertekevel, az adas veteli szerzodesben szereplo vetelarral es a hazat megoroklo szemely aki Karacsony Gergely reszere eladta. A banki hitel csak egy elterelo muvelet az ilyen esetekben. Az adasveteli szerzodest mindenki lathatta, de hamar el is tuntettek a netrol amikor tobb Zugloi lakas ra'k;erdezett, megis mivel kompenzalhattak a vetelar es a piaciertek kozotti kulonbseget!?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html