A SYMA vezetése régóta tervezi, hogy kiállítások, rendezvények, koncertek mellett méltó környezetet teremtsen nagyobb nemzetközi kongresszusok és konferenciák számára is. A C csarnok átépítésével saját erőforrásból indult el az elmúlt napokban befejeződött fejlesztés, új lehetőségeket nyitva arra, hogy nemzetközi színvonalú, akár 2000 fős kongresszus helyszínévé váljunk - mondta el ünnepi megnyitó beszédében dr. Tóth Gábor, a SYMA ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető a helyszíni bejáráson rámutatott: a központ a világ legmodernebb és legjobb mobil hangszigetelő falai, valamint álmennyezete segítségével négy darab 300-500 fős szekcióteremmé alakítható át. Ugyanakkor egyidejűleg rendelkezésre áll - a nemzetközi kongresszusokhoz elengedhetetlen -  8 ezer négyzetméteres kiállítási terület is az "A" csarnokban, továbbá az akár 2300 fős ültetett ebédek vagy vacsorák befogadására alkalmas "B" csarnok.  A Syma Rendezvényközpont összességében - létszámigénytől függően - egy időben képes akár 17 szekcióteremmé átalakulni.

A fejlesztés jogosságát a piac máris visszaigazolta: májusban két nagy világkongresszussal kezdi meg működését a központ. Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán 27 ország egészségügyi miniszterei tanácskozásának ad helyet a ház, majd néhány héttel később szintén az egész házat betöltő bankár világtalálkozóra kerül itt sor.