Átadták a zalaegerszegi Infocentrumot

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF)Zalaegerszegi Intézetében ma adták át a 622 millió forintból felépült Infocentrumot. A beruházás forrása az Új Magyarország Fejlesztési Terv 597 millió forintos támogatása, amelyet a megyei és a városi önkormányzat 10-10, a BGF pedig 5 millió forinttal egészített ki.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 14:12
Fotó:

A BGF zalaegerszegi intézetében ma átadott,  622 millió forintból felépült, mintegy 1,5 ezer négyzetméter alapterületű  Infocentrum geotermikus energiát hasznosító, teljesen akadálymentesített, könyvtárral, webkabinettel, kutatószobákkal, rendezvényhelyszínekkel és tantermekkel rendelkező épület.

Az ünnepélyes átadón dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy az Infocentrum nemcsak az oktatás minőségi feltételeit teremti meg, de a fiatal értelmiségiek helyben maradását is segítheti, ami erősíti a munkahelyteremtést is, így a régió számára is kiemelkedő jelentőséggel bír.


A beruházáshoz 10-10 millióval járult hozzá a megyei, valamint a  városi önkormányzat, míg a BGF további 5 millió forint önrészt biztosított az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megítélt 597 millió forintos támogatáshoz.


A beruházásnak köszönhetően ez év szeptemberétől a BGF Zalaegerszegi Intézetében
komplexebb, eredményesebb oktatás valósulhat meg, hiszen a kutatási eredmények azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba, a korszerűbb körülmények pedig lehetővé teszik, hogy az intézmény végzősei a munkaerőpiacon a jelenleginél is előnyösebb pozícióhoz jussanak.


Az Infocentrum nyitott, szolgáltatásaival a térség vállalkozásai kedvezőbb helyzetbe
kerülhetnek, hiszen munkaerő-képzési programjaikat ezentúl az új centrumban valósíthatják meg, ami költségmegtakarítást jelent számukra. A könyvtár a beiratkozott helyi lakosok számára korlátlan internet-használatot biztosít.

HOZZÁSZÓLÁSOK