Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég már telket is vásárolt Budapest 11. kerületében, ahol a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban; a fejlesztés értéke 150-160 millió euró - közölte a fejlesztő belga Atenor az MTI-vel.

A Tóváros-projekt 92 183 négyzetméteres lakóterület fejlesztésére alkalmas. Az első fázis már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, a projekt további fázisait később engedélyeztetik. A Tóváros Dél-Budán, a 11. kerületben található, egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben van a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Budapest belvárosából.

A tájékoztatás szerint 2022 nyarán várható az első ütem átadása, amely 3-4 épületet, és épületenként 30-40 lakást jelent. Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A cég a fejlesztést azzal indokolta, hogy a budapesti lakópiac jelentős ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a vírusválság óta, és a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában.