A BKK ajánlatkérésében a Széll Kálmán tér fejlesztése, a budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, a Széll Kálmán téri ág projekt Széll Kálmán térre eső részének kivitelezési munkái és kiegészítő tervezésük szerepel.

Az ajánlattevőnek vállalkoznia kell a közúti vasúti pálya teljes átépítésére, a felsővezeték hálózat újjáépítésére, a vontatási földkábel hálózat újjáépítésére, áram visszavezetési, útépítési, tér- és zöldfelület rendezési munkákra. Ezen kívül épületek magas- és mélyépítése, építmények-, műtárgyak építése, kútszobor restaurálása és áthelyezése is szerepel az kiírásban.

Vállalkozni kell többek között a kapcsolódó vízelvezetési, forgalomtechnikai, kábel vezeték és közműkiváltási munkákra, közműépítési, jelző berendezési, távközlési, peronépítési, peron berendezési munkákra az összes járulékos tevékenységgel és kiegészítő mérnöki tervezési feladatokkal együtt.

A kivitelezés a sikeres közbeszerzési tendert követően 2014 nyár elején kezdődhet, a befejezést 2015 második felére tervezik. Ekkorra  eltűnnek a hetvenes éveket idéző utcabútorok, "gombák", telefonfülkék, különböző használaton kívüli tereptárgyak, megszűnik a használaton kívüli hurokvágány és eltűnik a metróállomás toldaléképülete is. Új zöldfelületek (5600 négyzetméter) és fasor létesül (187 fa), javulnak az átszállási kapcsolatok, új, színvonalas köztér alakul ki, valamint akadálymentes kapcsolatok jönnek létre valamennyi irányban. Átépülnek az autóbusz-végállomások és a villamosmegállók, egységessé válik a tér építészeti arculata.