A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A november 2-án kötött megbízási szerződés a stadion kivitelezéséhez szükséges beruházás-lebonyolítói, mérnöki tanácsadói, építési, a szerelési munkái tekintetében pedig projektmenedzsment, építési műszaki ellenőri és egyéb ellenőri feladatok ellátására szól.

Az eljáráson érvénytelen ajánlatot tett a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. továbbá a Mecsek Mérnökiroda Kft., így nem volt nehéz a nyertest választani.

A 2023-as atlétikai világbajnokságra készülő budapesti atlétikai stadiont az új Puskás stadiont is építő vállalkozói kör húzhatja fel a Rákóczi híd pesti oldala mellett, nagyságrendileg ugyanannyiért, nettó 150 milliárd forintért. A tervezésre ötmilliárdot, az előkészítésre, bontásra hatmilliárdot már elköltött az állam. A két nyertes cég a ZÁÉV Építőipari Zrt. és Magyar Építő Zrt.

A kormány - egy október végi határozatban - összesen 204 milliárd forintot különít el a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra épülő új stadion építésére és a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre.