Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megszűnt az egy évvel korábban bevezetett forgalomkorlátozás Vajasd térségében az A10-es autópályán - vette át a Maszol az economedia.ro. hírét. Ez azt jelenti, hogy befejezettnek lehet tekinteni a Szászsebest Tordával összekötő sztrádát.

„Az A10-es Szászsebes-Torda autópályán, a Nagyenyed-Gyulafehérvár Észak menetirányban, a vajasdi munkálatok 1,5 kilométeres szakaszán megindult a forgalom menetirányonként két sávban. Az elkövetkező napokban kerül sor az ideiglenes forgalomirányító jelzések eltávolítására, a végleges jelzések felfestésére és a védőkorlátok felszerelésére” – olvasható a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közleményében.

A Gyulafehérvár északi és Nagyenyed déli része közti sztrádaszakasznak a megépítésére 2014 novemberében kötött szerződést a CNAIR a görög Aktor és a hazai Euroconstruct Trading cégekből álló társulással. A munkálatok ellenértéke 550 millió lej volt, s 2016 októberéig kellett volna átadni a beruházást.

Ideiglenes megnyitás

Ennek ellenére, az útszakaszt csak 2021 végén nyitották meg, de csak részlegesen, mivel Vajad térségében, a nem megfelelően elvégzett munkálatok miatt földcsuszamlás következett be. Az elmúlt 11 hónapban egy 1,5 kilométeres szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a további csuszamlások megelőzését célzó földmunkák miatt.

A forgalomkorlátozás feloldozás azt jelenti, hogy ha hétéves késéssel is, de sikerült befejezni a mintegy 130 kilométer hosszú A10-es autópálya megépítését. A sztráda másik két szakaszát már 2018 folyamán megnyitották a forgalom előtt.