Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Belgrádot Pancsován és Versecen át Temesvárral összekötő autópálya 143 kilométer hosszú lesz, építése 2023-ban kezdődhet - írja azt MTI romániai tudósítója.

Őszre készül el a pálya romániai szakaszának megvalósíthatósági tanulmánya, és jövő év tavaszán írnak ki pályázatot a tervezésre, és a kivitelezésre - mondta Sorin Grindeanu az aláírási ceremónia után. Reményét fejezte ki, hogy már jövő nyáron elkezdődhet a pályaépítés. A projekt 73 kilométeres romániai szakaszán az EU-s finanszírozás biztosított, csupán a kormányközi megállapodás hiányzott az iratcsomóból.

Már 2016-ban felmerült a két város összekötésének a gondolata, akkor azonban csak autóutat terveztek. A román fél később nem tekintette sürgősnek az útépítést ezen az útvonalon. Ezért most újra napirendre kellett tűzni a kérdést. Most már korszerű autópálya építését tervezik. A módosítás miatt volt szükség a mostani kormányközi megállapodásra - mondta a román miniszterelnök-helyettes.

 

Az autópálya megépítésével alig több, mint egy óra alatt lehet majd eljutni Belgrádból Temesvárra - mondta Tomislav Momirovic szerb miniszter, aki azt is hangsúlyozta, hogy az utak javítják az életminőséget, és általuk barátságok köttetnek.

A szerbiai tárcavezető megköszönte ugyanakkor Románia támogatását országa EU-csatlakozása ügyében – idézte az Agerpres a szerbiai tárca közleményét.