Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hányatott sorsú ingatlan eredetileg Lónyay-Hatvany palota néven volt ismert, és a miniszterelnök rezidenciájaként szolgált. Miután a II. világháborúban lebombázták, egy magyar vállalkozó építette újjá, de befejezni a válság miatt már nem tudta. A 2008 előtt 5 milliárd forintra értékelt szerkezetkész villa iránt több külföldi milliárdos is érdeklődött, de a fejlesztő olyan befektetőt várt, aki az eredeti, közösségi célnak megfelelő funkciót szánna az épületnek. Így vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa 11,2 millió euróért a Budapanoráma Kft.-től. (A Céginfo.hu adatai szerint a kft. tulajdonosa Bognár Botond, akinek üzletrészén a Sberbank Magyarország Zrt.-nek - korábban Magyar Volksbank Zrt.-nek - volt zálogjoga bejegyezve.)

Galéria, étterem, színpad

A Közbeszerzési Értesítőben most megjelent felhívás a belső munkálatok befejezését kéri, úgy, hogy a villában galériát és éttermet alakíthassanak ki. A nyertes vállalkozónak - egyebek mellett - ki kell építenie a színháztechnikát, a konyhatechnológiát és az épületautomatikai rendszereket. Szerepel a listán helyszíni beton- és vasbeton munka, vakolás, szárazépítés, épületgépészet és felvonó beépítése is.

A teljes beépítési terület 2925 négyzetméter, ebből a térszín alatt található 1475, a térszín felett 654, míg a tetőtérben 142 négyzetméter. A külső tér (terasz) 868 négyzetméteres. Ajánlatot az tehet, akinek az épületek kivitelezéséből származott nettó árbevétele az utóbbi három lezárt üzleti évben elérte a 4 milliárd forintot.

A munkákra egy évet ad az ajánlatkérő, az ajánlatok beadási határideje február 15. Az értékelésnél 50-50 súlyszámot ér az ár és a minőség.

Már eddig is sokat költött a PADA a villára

A www.padabudapest.hu honlap közli a Villa Budapestre kötött szerződéseket. Az adásvétel ügyvédi díja, a Nagy és Trócsányi irodának 58 ezer forintos óradíj, de maximum 10 millió forint.

Az ingatlan vételára 2014. november 17-én 4 milliárd 617 millió forint volt.

A projektmenedzseri feladatokra a Raw Development Beruházásszervező és Mérnöki Szolgáltató Kft.-vel szerződött az alapítvány havi 5,9 millió forintért, de 2016 márciustól ez havi 3 millió forintra csökkent.

A Bord Építész Stúdió Kft. az engedélyezési tervdokumentációt 13,9 millió, a kiviteli tervdokumentációt 70,4 millió, a terasz építési engedélyét 6 millió forintért készítheti.

A DVM Design Kft. mint műszaki ellenőr, 27,1 millió forintra jogosult.

A Sandroza Művészeti-Tervező és Szolgáltató Kft. a belsőépítészeti tervezést vállalta 20 millióért, míg az Elios Innovatív Energetikai Zrt. szerződésében 5,2 millió forint szerepel a homlokzat diszkivilágítás tervezéséért és kivitelezéséért.

A Kreatív 2000 Kft. a tervellenőrzésre 16,3 millió, a T-Trans Főép Kft. a biztonságtechnikai kiviteli tervre 7,5 millió forintot kap.

A Frank Digital Kommunikációs Kft. a villa kreatív koncepciójának, arculatának és kommunikációs eszközeinek megtervezése 6,8 millió, továbbá a felújítás munkálatairól készülő videódokumentáció elkészítésére 5,4 millió forintra szerződött a PADA-val.