BUX
38240

Az ügyészség felülbírálta a rendőrséget - nyomoznak a lakásmutyi után

Mégis lesz nyomozás a budavári lakásmutyi ügyében, az ügyészség hűtlen kezelés miatt kötelezően elrendelte a vizsgálatot, noha a rendőrség korábban elutasította a feljelentést - értesült az Index.

Szepesi Anita, 2017. február 4. szombat, 09:46

A budavári lakásmutyi néven elhíresült történetben az I. kerületben fillérekért bérelhettek önkormányzati lakásokat fontos emberek, a lakásbérleti pályázatokról Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester döntött. A volt felesége például egy 71 négyzetméteres vári lakást 81 ezer forintért bérelt.

Az Index cikke után a fideszes Tényi István, Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője, és Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is feljelentést tett, a rendőrség azonban arra az álláspontra jutott, hogy nem történt bűncselekmény, ezért elutasította azt. Az ügyészség azonban felülbírálta a nyomozókat, hatályon kívül helyezte az elutasító határozatot, s elrendelte a nyomozást - olvasható a portál cikkében.

A portál felidézi, korábban milyen válaszokat adott Nagy Gábor Tamás polgármester, amikor arról kérdezték, jogszerű, igazságos és méltányos-e, hogy egyesek fillérekért bérelhetnek önkormányzati lakásokat a Várban.