Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén áprilisban az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 7, az egyéb építményeké 25 százalékkal. Az épületeknél az ipari épületek, az egyéb építményeknél az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést - adta hírül friss számait a KSH.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 23, az egyéb építményeké 24, a speciális szaképítésé 3 százalékkal emelkedett.

A megkötött új szerződések volumene 47 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 35, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 55 százalékkal.

Áprilisban irodaépületek mellett ipari és oktatási épületek építésére kötöttek nagy értékű új szerződéseket. Az egyéb építmények közül a közmű- és szennyvíztisztító telepek építésére kötött szerződések voltak jelentősek.

Az építőipari vállalkozások április végi szerződésállományának volumene 80 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4, az egyéb építményeké 116 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel azelőtt.

Az első négy hónapban 18 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakához képest.